Του Δημήτρη Γκάτσιου

Πράσινο φως άναψε η επιτροπή Αλιβιζάτου, καταλήγοντας στις εταιρείες που θα κληθούν να… τρέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Η εταιρεία Wind σε συνεργασία με την εταιρεία OTS επελέγησαν για να αναλάβουν το έργο που θα έχει συνολικό κόστος σχεδόν 450.000 ευρώ.

Η επιτροπή Αλιβιζάτου απέρριψε τις προτάσεις της Singular Logic (ύψους 800.000 ευρώ) και της Smart (ύψους 500.000 ευρώ).

 Οι κάλπες για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα θα στηθούν στις 5 και στις 12 Νοεμβρίου. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό οι εκλογές να μετατεθούν κατά μία εβδομάδα για τεχνικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Κατά την σημερινή συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας διαπίστωσε ότι και οι 10 υποψήφιοι για εκλογή ως επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος υπέβαλαν τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών υποστήριξης και επικύρωσε τις υποψηφιότητές τους.

Έτσι, υποψήφιοι κατά την προσεχή εκλογή θα είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι κκ. Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάθεση του έργου της διοργάνωσης της on line ψηφοφορίας σε κοινοπρακτικό σχήμα από εταιρίες που είχαν υποβάλει σχετική προσφορά και εξουσιοδότησε τριμελή επιτροπή υπό τον πρόεδρό της να διαπραγματευθεί τους ειδικότερους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί”.

H επιτροπή Αλιβιζάτου επικύρωσε και επίσημα τις 10 υποψηφιότητες, την ώρα που παραμένει ανοιχτό το θέμα της διαφωνίας για την ψήφο από απόσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι θα καταθέσει νέα πρόταση στις αρχές της εβδομάδας, ενώ υπέρ της ψήφου εξ αποστάσεως παραμένει και ο κ. Καμίνης.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ