Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’ Για τελευταία φορά, αν και οι λέξεις έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους, ζητάμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν τις μεταφορές παράνομων μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω.
Προειδοποιούμε ότι δημιουργούνται οριακές καταστάσεις και θα έχουν την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.
Η πρακτική αυτή ξεκίνησε από τις αρχές του 2017 και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω, ότι δεν θα επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το νησί και θα σταματούσαν τις μεταφορές, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά διαιωνίζεται.
Παράνομοι μετανάστες από την Ανάφη αντί να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα μεταφέρθηκαν στην Κω. Τώρα άρχισαν να γίνονται και μεταφορές στην Κω από την Κρήτη.
Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που έχουν μείνει στο απυρόβλητο και εκτός της διαχείρισης του μεταναστευτικού, αντί να υπάρχει αναλογική κατανομή.
Η Κως όμως δεν είναι χώρος εγκλωβισμού ανθρώπων για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους. Είναι τουριστικός προορισμός.
Η αλήθεια είναι ότι αν προχωρούσαν με το ρυθμό που πρέπει οι επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στην Τουρκία και αν δεν γίνονταν μεταφορές παράνομων μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω, το hot spot στην Κω δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και θα είχε κλείσει.
Φαίνεται όμως ότι η Πολιτεία κάνει ότι μπορεί για να κρατάει ανοιχτό το hot spot.
Συντηρεί την κωλυσιεργία στη διαδικασία των επαναπροωθήσεων και παράλληλα μεταφέρει συνεχώς παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές στην Κω.
Η Κως, ο τρίτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν θα νομιμοποιήσει και δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη λειτουργία του hot spot αλλά και το χαρακτηρισμό του νησιού, ως χώρου εγκλωβισμού.’’

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ