Με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα συνδεθεί άμεσα το αφορολόγητο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη το«χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».

Παράλληλα είπε ότι στις σκέψεις του υπουργείου είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται άλλες δαπάνες όπως αυτές για ιατρικές επισκέψεις.

Σε ορισμένες κατηγορίες γιατρών η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική. «Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Για να προχωρήσει, μάλιστα, η εφαρμογή του μέτρου είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Ζήτησε, τέλος, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον για φέτος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ