Ειδήσεις

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των σχολείων

Δόθηκε λύση για το ζήτημα της καθαριότητας

Λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις χρηματοδοτήσεις των σχολικών μονάδων θα αναζητηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 18.30.
«Τα χρήματα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δίνονταν σε τέσσερις δόσεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Έως τώρα όμως έχουμε πάρει μόνο τις δύο από τις τέσσερις δόσεις. Αν δεν εγκριθούν και τα υπόλοιπα χρήματα θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, αφού οι διευθυντές των σχολείων δεν θα έχουν πόρους ούτε για τα στοιχειώδη», δήλωσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κορωναίος.
Σε ερώτηση σχετικά με τα χρήματα που θα πρέπει να δοθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων ο κ. Κορωναίος δήλωσε:
«Θα πρέπει να δοθούν περισσότερα από 200.000 ευρώ ακόμη για να έχουν τη δυνατότητα οι διευθυντές των σχολείων, να καλύπτουν ανάγκες. Αν δεν γίνει αυτό θα δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα».
Πρόβλημα είχε δημιουργηθεί όμως και με τις συμβάσεις των ατόμων που θα έχουν την ευθύνη για τον καθαρισμό των σχολείων.
Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Κορωναίος το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί με απόφαση που ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο.
«Δόθηκε λύση από το αρμόδιο υπουργείο για τον καθαρισμό των σχολείων. Τώρα θα μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύναψη συμβάσεων με τα άτομα που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο τομέα. Τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο έχουν εξασφαλιστεί. Στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης θα πρέπει να αποδεχθούμε επιχορήγηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης  (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την καταβολή των αμοιβών στα άτομα που θα καθαρίζουν τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ρόδου », τόνισε ο κ. Γιάννης Κορωναίος.
Όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Κορωναίος το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) είναι φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, και ορίστηκε ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές- καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σ Συρόπουλο και εκπαιδευτικούς είχε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την παροχή στήριξης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών για λογαριασμό του Δήμου.
«Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με το Δήμο Ρόδου θα παρέχουμε τη στήριξη που μας ζητήθηκε για τεχνικά ζητήματα και την εκπόνηση μελετών», δηλωσε ο κ. Συρόπουλος.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση όμως και για την διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» από το Δήμο.
«Συζητήσαμε για τον τρόπο που μπορεί να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τον αγώνα του Δήμου για την διεκδίκηση του τίτλου “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021”. Θα συμβάλουμε και εμείς με διάφορες δράσεις ώστε να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Συρόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου