ΕιδήσειςΡεπορτάζ

Δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού για σωματεμπορία ένας Ροδίτης και δύο Ρουμάνοι

Πώς φέρεται να έχει το ιστορικό της όλης υπόθεσης

Στο εδώλιο του Mικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, την 5η Οκτωβρίου θα καθίσουν, αντιµέτωποι µε την κατηγορία της σωµατεµπορίας από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ένας 47χρονος κάτοικος Ρόδου και δύο υπήκοοι Ρουµανίας 35 και 39 ετών, που καταγγέλθηκαν την 21η Αυγούστου 2009 από µια 19χρονη Ρουµάνα και συνελήφθησαν από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η συγκεκριµένη υπόθεση είχε εξελιχθεί σε πραγµατικό θρίλερ για τρεις γνωστούς πολίτες της Ρόδου, που τους είχε καταγγείλει η ίδια αλλοδαπή ως “πελάτες”, και µε τους οποίους, όπως υποστήριξε, εξαναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά.
Σύµφωνα µε το παραπεµπτικό βούλευµα οι κατηγορούµενοι, στο διάστηµα από τα µέσα Ιουλίου του 2009 έως τις 21 Αυγούστου 2009, εκµεταλλευόµενοι την ευάλωτη θέση τριών υπηκόων Ρουµανίας, οι οποίες είχαν ανάγκη για εργασία εαιτίας της δυσχερούς διαβίωσης στη Ρουµανία, και των συνθηκών ζωής τους, τις µετέφεραν στην Ελλάδα µε σκοπό τη γενετήσια εκµετάλλευσή τους, προς αποκόµιση δικού τους οικονοµικού οφέλους. Συγκεκριµένα, ο δεύτερος κατηγορούµενος, ο οποίος διατηρούσε δεσµό µε µια εκ των φεροµένων ως θυµάτων, µε βάση το κοινό σχέδιο και των τριών κατηγορουµένων, φέρεται να τις έπεισε να έρθουν από τη Ρουµανία στην Ελλάδα, αφού τους υποσχέθηκε ότι θα εργαστούν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης λαµβάνοντας νόµιµη αµοιβή, πλην όµως η υπόσχεση αυτή ήταν ψευδής, καθόσον ο αληθινός σκοπός των κατηγορουµένων ήταν να τις φέρουν στην Ελλάδα, προκειµένου να τις αναγκάσουν να εκπορνεύονται µε αντάλλαγµα, το προϊόν του οποίου θα εισέπρατταν και θα κρατούσαν οι ίδιοι.
Στις 11 Αυγούστου του έτους 2009 έφτασαν στη Ρόδο, για να εργασθούν σε νυχτερινό µπαρ στο οποίο εργαζόταν ήδη ως σερβιτόρα η σύζυγος του τρίτου κατηγορούµενου.
Εντούτοις, οι ανωτέρω αλλοδαπές δεν εργάστηκαν σε νυχτερινό µπαρ, αλλά οι κατηγορούµενοι, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, µε βάση το κοινό τους σχέδιο, τις µετέφεραν σε ξενοδοχείο και τις εµπόδιζαν να εξέρχονται των δωµατίων τους χωρίς τη δική τους επιτήρηση, και µε τις απειλές της βαριάς σωµατικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας, τις εξανάγκαζαν να έρχονται σε ερωτική επαφή µε πελάτες έναντι αµοιβής, σε ραντεβού που κανόνιζε ο πρώτος κατηγορούµενος, λόγω των γνωριµιών του στη Ρόδο.
Ο τελευταίος φέρεται να τις µετέφερε µε το αυτοκίνητό του στα σηµεία συνάντησης, αφού πρώτα τις ειδοποιούσαν για τα ραντεβού ο δεύτερος και ο τρίτος των κατηγορουµένων, τα δε χρήµατα που εισέπρατταν οι αλλοδαπές από τους πελάτες, τα καρπώνονταν αποκλειστικά οι κατηγορούµενοι.
Στις 21-8-2009, ύστερα από ένα ραντεβού, που είχε πραγµατοποιήσει η πρώτη αλλοδαπή, η οποία σε διάστηµα δύο περίπου εβδοµάδων είχε έρθει σε επαφή µε 15 περίπου πελάτες µε αµοιβή 100 ευρώ ανά πελάτη, ο πρώτος κατηγορούµενος δεν την περίµενε στο σηµείο συνάντησης προκειµένου να την µεταφέρει στο ξενοδοχείο, µε αποτέλεσµα αυτή να διαφύγει και να µεταβεί στο αστυνοµικό τµήµα, όπου και κατήγγειλε τα προαναφερθέντα.
Οπως απεκάλυψε η “δ”, η 19χρονη Ρουµάνα, που οδήγησε τους αστυνοµικούς στη σύλληψη του φερόµενου ως εγκέφαλου οµοεθνή της και των φερόµενων ως συνεργατών του, κατέθεσε ενώπιον του τακτικού Ανακριτή στοιχεία γύρω και από την ταυτότητα ορισµένων “πελατών” µε τους οποίους, όπως υποστήριξε, εξαναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά.
Υποστήριξε συγκεκριµένα ότι οι συναντήσεις της µε πελάτες του κυκλώµατος γίνονταν µεταξύ άλλων σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου, σε εξοχικές κατοικίες αλλά και στο σπίτι του ενός εκ των κατηγορυμένων.
Ιδιαίτερη µνεία έκανε σε επώνυµο για τον οποίο, όπως είπε, είχε ερωτική συνεύρεση έναντι αµοιβής σε ένα σπίτι 20 χιλιόµετρα έξω από τη Ρόδο και συγκεκριµένα σε µια µονοκατοικία σε περιοχή που “φωτογραφίζει”.

Στο σπίτι-κολαστήριο, όπως υποστηρίζει, βρίσκονταν ακόµη δύο άνδρες και µια κοπέλα, που συνευρέθηκε ερωτικά µαζί τους. Περιέγραψε σε κατάθεσή της τον συγκεκριµένο επώνυµο, και το πολυτελές αυτοκίνητό του, ενώ αναφέρθηκε και σε συνοµιλία που είχαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου