ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού για σωματεμπορία ένας Ροδίτης και δύο Ρουμάνοι

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
δικαστηριο

Πώς φέρεται να έχει το ιστο­ρικό της όλης υπό­θε­σης

Στο εδώλιο του Mικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της Κω, την 5η Οκτω­βρίου θα καθί­σουν, αντιµέτωποι µε την κατη­γο­ρία της σωµατεµπορίας από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση, ένας 47χρονος κάτοι­κος Ρόδου και δύο υπήκοοι Ρουµανίας 35 και 39 ετών, που καταγ­γέλ­θη­καν την 21η Αυγού­στου 2009 από µια 19χρονη Ρουµάνα και συνε­λή­φθη­σαν από αστυνοµικούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου.

Η συγκεκριµένη υπόθεση είχε εξε­λι­χθεί σε πραγµατικό θρίλερ για τρεις γνω­στούς πολίτες της Ρόδου, που τους είχε καταγ­γεί­λει η ίδια αλλο­δαπή ως “πελάτες”, και µε τους οποίους, όπως υπο­στή­ριξε, εξα­να­γκά­στηκε να συνευ­ρε­θεί ερωτικά.

Σύµφωνα µε το παραπεµπτικό βούλευµα οι κατηγορούµενοι, στο διάστηµα από τα µέσα Ιουλίου του 2009 έως τις 21 Αυγού­στου 2009, εκµεταλλευόµενοι την ευάλωτη θέση τριών υπηκόων Ρουµανίας, οι οποίες είχαν ανάγκη για εργασία εαιτίας της δυσχε­ρούς δια­βί­ω­σης στη Ρουµανία, και των συν­θη­κών ζωής τους, τις µετέφεραν στην Ελλάδα µε σκοπό τη γενε­τή­σια εκµετάλλευσή τους, προς αποκόµιση δικού τους οικονοµικού οφέλους. Συγκεκριµένα, ο δεύ­τε­ρος κατηγορούµενος, ο οποίος δια­τη­ρούσε δεσµό µε µια εκ των φεροµένων ως θυµάτων, µε βάση το κοινό σχέδιο και των τριών κατηγορουµένων, φέρεται να τις έπεισε να έρθουν από τη Ρουµανία στην Ελλάδα, αφού τους υπο­σχέ­θηκε ότι θα εργα­στούν σε νυχτε­ρινό κέντρο δια­σκέ­δα­σης λαµβάνοντας νόµιµη αµοιβή, πλην όµως η υπό­σχεση αυτή ήταν ψευδής, καθόσον ο αλη­θι­νός σκοπός των κατηγορουµένων ήταν να τις φέρουν στην Ελλάδα, προκειµένου να τις ανα­γκά­σουν να εκπορ­νεύ­ο­νται µε αντάλλαγµα, το προϊόν του οποίου θα εισέ­πρατ­ταν και θα κρα­τού­σαν οι ίδιοι.

Στις 11 Αυγού­στου του έτους 2009 έφτασαν στη Ρόδο, για να εργα­σθούν σε νυχτε­ρινό µπαρ στο οποίο εργα­ζό­ταν ήδη ως σερ­βι­τόρα η σύζυγος του τρίτου κατηγορούµενου.

Εντού­τοις, οι ανωτέρω αλλο­δα­πές δεν εργά­στη­καν σε νυχτε­ρινό µπαρ, αλλά οι κατηγορούµενοι, όπως ανα­φέ­ρε­ται στο παρα­πεμ­πτικό βού­λευμα, µε βάση το κοινό τους σχέδιο, τις µετέφεραν σε ξενο­δο­χείο και τις εµπόδιζαν να εξέρ­χο­νται των δωµατίων τους χωρίς τη δική τους επι­τή­ρηση, και µε τις απειλές της βαριάς σωµατικής βλάβης και της ανθρω­πο­κτο­νίας, τις εξα­νά­γκα­ζαν να έρχο­νται σε ερωτική επαφή µε πελάτες έναντι αµοιβής, σε ραντε­βού που κανό­νιζε ο πρώτος κατηγορούµενος, λόγω των γνωριµιών του στη Ρόδο.

Ο τελευ­ταίος φέρεται να τις µετέφερε µε το αυτο­κί­νητό του στα σηµεία συνά­ντη­σης, αφού πρώτα τις ειδο­ποιού­σαν για τα ραντε­βού ο δεύ­τε­ρος και ο τρίτος των κατηγορουµένων, τα δε χρήµατα που εισέ­πρατ­ταν οι αλλο­δα­πές από τους πελάτες, τα καρ­πώ­νο­νταν απο­κλει­στικά οι κατηγορούµενοι.

Στις 21-8-2009, ύστερα από ένα ραντε­βού, που είχε πραγµατοποιήσει η πρώτη αλλο­δαπή, η οποία σε διάστηµα δύο περίπου εβδοµάδων είχε έρθει σε επαφή µε 15 περίπου πελάτες µε αµοιβή 100 ευρώ ανά πελάτη, ο πρώτος κατηγορούµενος δεν την περίµενε στο σηµείο συνά­ντη­σης προκειµένου να την µεταφέρει στο ξενο­δο­χείο, µε αποτέλεσµα αυτή να δια­φύ­γει και να µεταβεί στο αστυνοµικό τµήµα, όπου και κατήγ­γειλε τα προ­α­να­φερ­θέ­ντα.

Οπως απε­κά­λυψε η “δ”, η 19χρονη Ρουµάνα, που οδήγησε τους αστυνοµικούς στη σύλληψη του φερόµενου ως εγκέ­φα­λου οµοεθνή της και των φερόµενων ως συνερ­γα­τών του, κατέ­θεσε ενώπιον του τακτι­κού Ανα­κριτή στοι­χεία γύρω και από την ταυ­τό­τητα ορισµένων “πελατών” µε τους οποίους, όπως υπο­στή­ριξε, εξα­να­γκά­στηκε να συνευ­ρε­θεί ερωτικά.

Υπο­στή­ριξε συγκεκριµένα ότι οι συνα­ντή­σεις της µε πελάτες του κυκλώµατος γίνο­νταν µεταξύ άλλων σε δύο πολυ­τελή ξενο­δο­χεία της Ρόδου, σε εξο­χι­κές κατοι­κίες αλλά και στο σπίτι του ενός εκ των κατη­γο­ρυ­μέ­νων.

Ιδιαί­τερη µνεία έκανε σε επώνυµο για τον οποίο, όπως είπε, είχε ερωτική συνεύ­ρεση έναντι αµοιβής σε ένα σπίτι 20 χιλιόµετρα έξω από τη Ρόδο και συγκεκριµένα σε µια µονοκατοικία σε περιοχή που “φωτο­γρα­φί­ζει”.

Στο σπίτι-κολαστήριο, όπως υπο­στη­ρί­ζει, βρί­σκο­νταν ακόµη δύο άνδρες και µια κοπέλα, που συνευ­ρέ­θηκε ερωτικά µαζί τους. Περιέ­γραψε σε κατά­θεσή της τον συγκεκριµένο επώνυµο, και το πολυ­τε­λές αυτο­κί­νητό του, ενώ ανα­φέρ­θηκε και σε συνοµιλία που είχαν.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.