Στα ίδια επίπεδα, αν όχι χαμηλότερες, θα είναι οι τιμές των ελληνικών πακέτων για τους Βρετανούς το 2016, παρά την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που επηρεάζει σε πρώτη φάση τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και τη Σκιάθο.

Αυτή την άποψη διατύπωσε ο πρόεδρος της βρετανικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, και της Sunvil Holidays, Noel Josephides.

«Τα νησιά αυτά είναι τόσο δημοφιλή που ακόμα κι αν αυξήσουν τις τιμές τους δεν θα υπάρξει διαφορά. Είναι γεμάτα κόσμο», είπε.

Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, όπως εκτιμά ο κ. Josephides, θα έχουν μικρή – ή και καθόλου – επίδραση στις τιμές, γιατί οι τουρ οπερέιτορ έχουν ήδη συμφωνήσει τις τιμές για το 2016 και πολλοί ξενοδόχοι απορροφούν την αύξηση.

Επιπλέον, οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων και το αδύναμο ευρώ σημαίνουν ότι οι πτήσεις και τα πακέτα θα είναι φθηνότερα και η πλεονάζουσα χωρητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις τιμών.

«Στην κράτηση πακέτων, οι τιμές θα είναι οι ίδιες με φέτος ή και χαμηλότερες.

Θα μείνω έκπληκτος εάν υπάρξουν αυξήσεις που θα υπερβαίνουν το 1-2%», τόνισε.
Όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα έχει μια φανταστική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος με τον σκύλο του θα θέλει να πετάξει στην Ελλάδα το ερχόμενο έτος γιατί όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Αυτή είναι μια συνταγή για μεγάλες εκπτώσεις καθώς προμηνύει υπερπληρότητα».

tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ