Τοπικές Ειδήσεις

ΕΚΡ: “Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στη Κοινωφελή Εργασία του Δήμου για ίσες αμοιβές και μόνιμη και σταθερή εργασία”

Συμμετέχουμε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ.

Την Τρίτη 27/08/2019, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ρ.

Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης για τη θετική κατάληξη του αγώνα του Σωματείου της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. με την ψήφιση της διάταξης που εξασφαλίζει τη συνέχιση της ύπαρξης και της λειτουργίας της εταιρίας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου, Ν. Ρεσβάνης, ευχαρίστησε τόσο τη Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. όσο και τα υπόλοιπα Σωματεία για την συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά τους στον αγώνα που έδιναν τον τελευταίο καιρό.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς και ζήτησαν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Ε.Κ.Ρ. και των Σωματείων στον αγώνα για ίσα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό στους δήμους και τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ρ. ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, όπως αυτά περιγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα, και καλεί επίσης όλα τα Σωματεία-μέλη του Ε.Κ.Ρ. να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης για το συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης και ζήτησε την έγκριση του Σώματος για συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ. σ΄αυτό. Το Δ.Σ. αποφάσισε αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Ρ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις και στο συλλαλητήριο του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και της Γ.Σ.Ε.Ε. Στην αντιπροσωπία θα συμμετέχουν επίσης ο Αντιπρόεδρος Θ. Σταμούλης, ο Αν. Γεν. Γραμμ. Μ. Χαροκόπος και ο εκπρόσωπος τύπου Π. Εγγλέζος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου