Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση των στελεχών της παράταξης Λαϊκή Ενότητα στο ξενοδοχείο Plaza.
Την προκήρυξη που εκδόθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ανέγνωσε στους παριστάμενους ή κ. Ιωάννα Μαρίνου και τόνισε πως δεν θα γίνουν μέχρι τις εκλογές εγγραφές μελών. Ανακοίνωσε πως στελέχη του κόμματος θα επισκεφθούν σύντομα τη Ρόδο.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.
” Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι με συντρόφους που είχα χάσει. Από την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας πήρα κουράγιο. Δεν με λύγισαν οι δυσκολίες γιατί πάντα πίστευα στη δύναμη της αριστεράς . Τις αρχές και τις αξίες της πρέπει να τις διαφυλάξουμε. Τα τελευταία δύο τρία χρόνια δυσαρεστήθηκα με όσα έγιναν. Δεν έχω παρά να στρατευθω με τη λαϊκή ενότητα. Όλα πρέπει να γίνουν όμως γρήγορα. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη των εκλογών και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο κ. Κώστας Σπετσέρης από το σχέδιο β του κ. Αλαβάνου . Ο κ. Σπετσερης δήλωσε πως στην παρούσα φάση είναι ο εξέταση το θέμα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
” Εκφράζω τη χαρά μου γιατί ήρθαν ξανά κοντά οι κύριοι. Αλαβάνος και Λαφαζάνης “, δήλωσε συγκινημένος ο κ. Σπετσέρης.
” Πρέπει να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο. Το ευρώ είναι το όπλο του κεφαλαίου . Εδώ είναι τα μεγάλα τζάκια και αυτοί που καταριούνται τη δραχμή. Κάποιοι κέρδισαν πάρα πολλά χρήματα . Θέλω ένα εργαλείο που θα συμβάλει ώστε να φύγουμε από το ευρώ “, τόνισε ο κ. Μάριος Βερέττας και πρόσθεσε πως χρειάζεται αγώνας για να βελτιωθεί ή ζωή όλων.
Ο κ. Βερέττας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
” Μέχρι το 1977 ήμουν στην ΚΝΕ. Διαγράφηκα και δεν μετείχα γιατί δεν υπήρχε αυτό που σήμερα ονομάζουμε κίνημα. Σήμερα ή θα ανοιχτούμε στην κοινωνία με κινηματικά χαρακτηριστικά θα φτιάξουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα παρεπόμενα. Χωρίς άνοιγμα στην κοινωνία δεν γίνεται τίποτε . Δεν μπορώ να δέχομαι την από πάνω επιφοίτηση “, δήλωσε ο κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου και πρόσθεσε πως το ” όχι”, στο δημοψήφισμα κατακτήθηκε με αγώνες πολλών ανθρώπων.
” Ήρθαμε εδώ μόνοι μας. Ήρθαμε να ακούσουμε απόψεις και να τις μοιράσουμε στον κόσμο. Δεν είμαστε κόμμα αλλά ουσιαστικά μια λαϊκή ενότητα. Το ζήτημα δεν είναι να βγάλουμε οργή αλλά να δουλέψουμε. Να λειτουργήσουμε ως ένα σύνολο . Όλα είναι στο χέρι μας”, δήλωσε ο κ.Νίκος Μπακαβέλος.
” Να βρούμε τα στοιχεία που μας ενώνουν όπως για παράδειγμα ή άρνηση του μνημονίου και ή διαγραφή του χρέους. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε νέο Σύνταγμα; Μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα; “, τόνισε ο κ. Μιχάλης Νικολικος.
” Το ζήτημα είναι να συντονιστούμε και να προχωρήσουμε προς τις εκλογές. Τα υπόλοιπα ζητήματα να τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές “, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μουστάκης
” Πολλοί άνθρωποι έχουν απογοητευθεί και ετοιμάζονται να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο . Δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσουμε το υπάρχον σύστημα και να έρθουμε ξανά στα ίδια . Πριν τις εκλογές να γίνει ανοικτός διάλογος “, δήλωσε ή κ. Άννα Αχιολά.
” Το ζήτημα είναι να έρθουμε κοντά στην κοινωνία. Μετά τις εκλογές να συζητήσουμε τα ζητήματα . Να φέρουμε κοντά μας τον κόσμο που υποφέρει. Να κινηθούμε ενάντια στο μνημόνιο “, δήλωσε ο κ. Στέλιος Καλλας.
” Οι πολίτες να καταλάβουν τη δύναμη τους. Να μη περιμένει ο λαός τη θεόσταλτη εξουσία . Είναι εφικτή ή άμεση δημοκρατία. Μέχρι τώρα ή Ελλάδα δυναστεύεται από την εξουσία. Χρειάζεται άμεση δημοκρατική διακυβέρνηση “, τόνισε ο κ. Γιάννης Αλεξάκης.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ