Ειδήσεις

Ζητείται πάλι η αφαίρεση γαϊδάρου από τον ιδιοκτήτη του

Και νέα αίτηση με την οποία ζητείται η αφαίρεση ενός γαϊδάρου από τον ιδιοκτήτη του, με την επίκληση στοιχείων και φωτογραφιών, από τις οποίες φέρεται να προκύπτει ότι δεν φροντίζει το ζώο επαρκώς, υπέβαλε χθες ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλίας Σοφίας Μέρη ο Σύλλογος «Lucky Paws Animal Rescue Rhodes».
Θυμίζουμε ότι την 24η Ιουλίου 2014 αφαιρέθηκε από τον Σύλλογο το γαϊδουράκι από την περιοχή Ιαλυσού μετά από την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ρόδου.
Αφορμή αποτέλεσαν παράπονα στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και έρευνα από την οποία φέρεται να προέκυψε ότι το ζώο βρισκόταν στον ήλιο χωρίς τροφή και νερό.
Το ζώο επεστράφη στον ιδιοκτήτη του λίγες μέρες αργότερα και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του.
Χθες τα φιλοζωικά σωματεία «Τυχερές Πατούσες» και «Αδέσποτη Παρέα», με έδρα τη Ρόδο, νόμιμα εκπροσωπούμενα από τους προέδρους τους κ.κ. Γιώργο Κυπραίο και Μαρία Τσετζελή, υπέβαλαν ενώπιον της κ. Εισαγγελέως την ακόλουθη αίτηση:
«Τον Ιούλιο του 2014, μετά από σχετική αίτηση του Συλλόγου «Τυχερές Πατούσες» διατάχθηκε από την εισαγγελία προσωρινή αφαίρεση γαϊδουριού, το οποίο ζούσε στην Ιαλυσό Ρόδου, ιδιοκτησίας […], δίπλα στην καφετέρια […].
Μετά από σχετική αίτηση του ιδιοκτήτη και μετά από διαβεβαίωσή του προς την κα Βαΐτση ότι θα έχει το ζώο σκέπαστρο, φαγητό, νερό, ιατρική περίθαλψη για τα δερματικά του και για πιθανότατα νεφρολογικά προβλήματα, που παρουσίασε, επεστράφη σ’ αυτόν παρά τις κατ’ επανάληψη διατυπωμένες αντιρρήσεις μας.
Μέλη των δύο αιτούντων Συλλόγων με λύπη τους διαπίστωσαν ότι το ζώο πάλι βρίσκεται συνεχώς στον ήλιο, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, αδυνατισμένο περισσότερο (σε σημείο που να κινδυνεύει πλέον η ζωή του), χωρίς φυσικά σκέπαστρο. Ούτε καν βέβαια συζήτηση για περίθαλψή του, σήμανσή του και κατασκευή βιβλιαρίου από τον ιδιοκτήτη του.
Επειδή για μία ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει καταφανώς παραβεί ο αρθ. 5 του Ν. 4039/12 και από την όλη συμπεριφορά του δεν διαφαίνεται ότι σκοπεύει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου του, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της ζωής του, ζητούμε την οριστική αφαίρεση του ζώου, με το δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος ως φιλοζωικών σωματείων.
Μετά τιμής
Η αντιπρόεδρος
(Τυχερές Πατούσες)
ΔΙΜΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η Πρόεδρος (Αδ. Παρέα)
Μ. ΤΣΕΤΖΕΛΗ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου