Αθλητικά

Τζάμπολ στο 3Χ3!

Με την παρουσία 120 και πλέον παιδιών θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στην Κρεμαστή το τουρνουά 3Χ3, που διοργανώνει η Ελπίδα Πεταλούδων. Ο στόχος του τουρνουά είναι η προσαρμογή των αθλητών σε αγωνιστικές συνθήκες, να καλλιεργήσει την ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών και την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των σωματείων. Το τουρνουά δεν διατίθεται για ανταγωνισμό και σωματειακές αντιπαλότητες.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαιούνται συμμετοχή όλες οι ηλικίες και τα φύλα. Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές. Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της. Αν μία ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε κατηγορία μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί αλλά επ’ ουδενί δεν γίνεται το αντίθετο.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει ο δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (brackets) ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Ύψος και εμπειρία μπορεί να ληφθούν υπ όψιν από τους διοργανωτές για τον διαχωρισμό των ομίλων. Κάθε παίκτης υποχρεούται να φέρει έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία του (εκτός από την κατηγορία των ενηλίκων). Το σύστημα διεξαγωγής στους αρχικούς ομίλους θα είναι αυτό του διπλού νοκ-άουτ (κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει 2 ήττες για να αποκλειστεί). Το σύστημα διεξαγωγής των τελικών θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά
ΠΟΝΤΟΙ Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι θα μετράει για έναν πόντο..
ΚΛΕΨΙΜΟ Τα κλεψίματα κατά τη διάρκεια κατοχής απαγορεύονται στις κατηγορίες των 11 ετών και κάτω. Σε αυτές τις κατηγορίες επιτρέπεται μόνο το κλέψιμο σε προσπάθεια για πάσα. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες επιτρέπονται όλα τα είδη κλεψίματος
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 16 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 16 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα). Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 16 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται: Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος δίλεπτη παράταση παίζεται. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πρίν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ). Η κατοχή ξεκινάει με «πάσα έναρξης»
ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου