Τοπικές Ειδήσεις

Δέσμη μέτρων οικονομικής ανακούφισης αιτήθηκαν οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου και των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για την λήψη απόφασης δέσμης οικονομικών μέτρων λόγω της κρίσης υπέβαλαν οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων.
Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Είμαστε οι μισθωτές των δημόσιων σχολικών κυλικείων του Δήμου Ρόδου. Με το παρόν αίτημα θα θέλαμε να έρθουν προς συζήτηση, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο -και προ ημερήσιας διάταξης- τα σοβαρά θέματα πού αντιμετωπίζουμε λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Είναι γνωστό ότι η σχολική χρονιά 2019-2020 δεν ήταν εποικοδομητική και για τον δικό μας κλάδο λόγω του ότι λειτουργήσαμε μόνο 2,5 μήνες στο σύνολό της.
Από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ήταν σε έξαρση η γρίπη Η1Ν1, μέχρι και τα μέσα του Φεβρουάριου 2020, τα σχολικά κυλικεία υπολειτούργησαν, καθώς υπήρξε αποχή πάνω του 60% των μαθητών. Είμαστε οι πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έκλεισαν λόγω της πανδημίας του covid- 19 και βάσει των δεδομένων οι τελευταίες που θα ανοίξουν. Έτσι λοιπόν από τις 11 Μαρτίου 2020 είμαστε χωρίς δουλειά άρα και χωρίς έσοδα -με αβέβαιη προς το παρόν- τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων από τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο.
Επιπρόσθετα δεν έχουμε τη δυνατότητα εισαγωγής δεύτερου εισοδήματος στις οικογένειές μάς, λόγω της δυσκολίας εύρεσης εργασίας καθώς βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης, την οποία βιώνει και η περιοχή μας, η Ρόδος.
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια την οικονομική μας κατάρρευση και την δυσκολία μας να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, ,όπως ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, εφορία, προμηθευτές, εμπόρους, λογιστές και στις οικογενειακές μας ανάγκες, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ακόμη και μετά την πιθανολογούμενη λειτουργία μας από τον Σεπτέμβριο, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της μείωσης τής αγοραστικής δυνατότητας των μαθητών τα εισόδημά μας συνεχώς θα συρρικνώνονται.
Με αφορμή αποφάσεις άλλων Δήμων που συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση και διευκόλυνση των συναδέλφων, σπεύδουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ευελπιστώντας ότι ως αρμόδιο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεριμνήσει βοηθώντας στη στήριξη της εργασία μας, των οικογενειών μας και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Για το λόγο αυτό παραθέτουμε τα αιτήματα – προτάσεις μας που είναι:
1. Την πλήρη απαλλαγή της καταβολής μισθωμάτων για το Β’ τρίμηνο 20.19-2020, που αφορά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2019 έως και 29 Φεβρουάριου 2020.
Όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταβάλει το μίσθωμα για το Β’ τρίμηνο να γίνει συμψηφισμός με μισθώματα της επόμενης χρονιάς ή να τους επιστραφεί.
2. Μείωση κατά 50% των μισθωμάτων μας για τα επόμενα δύο (2) σχολικά έτη.
3. Διακανονισμός στις οφειλές των προηγουμένων ετών.
4. Δικαίωμα λήξης της σύμβασης -με επιστροφή των εγγυήσεων- σε όσους το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που προκάλεσε η πανδημία.
5. Αναστολή εξώσεων και παράταση των συμβάσεων για ένα έτος.
Η ικανοποίηση των παραπάνω αιτήματά μας θα είναι η ουσιαστική στήριξη του κλάδου μας. Παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε άμεσα στα όσα ζητάμε ως κλάδος, συνεισφέροντας \ στην επιβίωση του κλάδου μας και των οικογενειών μας.
Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ενοικιαστών σχολικών κυλικείων Ρόδου»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου