Τοπικές Ειδήσεις

Στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Για την 23η Αυγούστου 2019, ημέρα Παρασκευή, προγραμματίζεται από τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Καμπουράκης και οι συνεργάτες του έχουν προκρίνει ως το ιδανικότερο μέρος για την πραγματοποίηση της τελετής το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης, αντί της πλατείας Ελευθερίας, που πραγματοποιείτο στο παρελθόν. Ηδη σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις για να κινηθεί και η διαδικασία αποστολής των προσκλήσεων.
Η Μεσαιωνική Τάφρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης που αποτελεί το στολίδι της πόλης της Ρόδου, και είναι η ίδια χώρος κηρυγμένο μνημείο. Οι παλαιότεροι συμπολίτες μας θα θυμούνται την κατάστασή της ως τη δεκαετία του 1990: ζούγκλα, βαλτόνερα με κουνούπια, χαλάσματα, σκουπίδια και ανεπίσημη χωματερή.
Μετά από προσπάθειες εικοσαετίας, που κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 15 εκατομμύρια Ευρώ (αποστραγγιστικά έργα, αναστηλώσεις και επισκευές στις οχυρώσεις, διαμορφώσεις, φωτισμοί ανάδειξης, η κατασκευή και λειτουργία του Θεάτρου της Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη”) η τάφρος εξυγιάνθηκε και αναδείχθηκε.
Έτσι σήμερα αποτελεί χώρο αναψυχής για τους πολίτες και πόλο έλξης των επισκεπτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου