Συνεχίζουν το σκληρό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση οι Τροϊκανοί – Διαρρέεται από το υπουργείο Εργασίας ότι αποκρούστηκε το αίτημα της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων
Να κατατεθεί εσπευσμένα στη Βουλή ρύθμιση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ζήτησαν κατά πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας πριν ακόμη ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αξίωσαν η ρύθμιση αυτή να θεωρηθεί προαπαιτούμενο και να ψηφιστεί ως τρίτο πακέτο μέτρων εκτός των δύο που προηγήθηκαν.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι απέκρουσαν τη συγκεκριμένη πρόταση και το ίδιο θα πράξουν για οποιαδήποτε νέα αξίωση των δανειστών πριν από τη συμφωνία.
Σε λίγο ξεκινούν συσκέψεις των τεχνικών κλιμακίων στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τα εργασιακά που έχουν απομείνει σε εκκρεμμότητα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, απεργιακό, συνδικαλιστικός νόμος κλπ).
Εκτός από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται σε άλλα τέσσερα «καυτά» μέτωπα:
-Αποκρατικοποιήσεις και η τύχη του ΑΔΜΗΕ
-Φορολογία και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι ανάγκες πληρωμών του δημοσίου
-Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και κόκκινα δάνεια
-Άνοιγμα αγορών και κλειστών επαγγελμάτων

Πηγή:reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ