Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), η επίσχεση υπηρεσιών είναι μονόδρομος σε αυτή τη φάση, καθώς διεκδικούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων από τον Οργανισμό, όπως και την υπογραφή νόμιμης σύμβασης (η σύμβαση έχει λήξει και γίνονται σιωπηρές παρατάσεις της).

Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τους γιατρούς, έτσι ώστε να διεκδικούν στη συνέχεια την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εκτιμήσουν τα δεδομένα προκειμένου να διακόψουν ή να συνεχίσουν την επίσχεση.

Σε πλήρη διάλυση ο ΕΟΠΥΥ

«Ο Οργανισμός αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι οι συμβεβλημένοι κλινικοί, κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί ιατροί δεν μπορούμε πλέον να χρηματοδοτούμε την πρωτοβάθμια υγεία μένοντας απλήρωτοι επί σειρά ετών» αναφέρει η Ένωση των γιατρών και υπενθυμίζει ότι «μας οφείλονται ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2011, απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, καθώς και τις τρέχουσες αμοιβές από τον περασμένο Φεβρουάριο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ