Ειδήσεις

Στο Νότιο Αιγαίο 1.000.000 ευρώ, για επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενέκρινε τον προϋπολογισμό για την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) σε νησιά της Περιφέρειας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Το δίκτυο προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Οι κύριες υπηρεσίες που παρέχονται είναι η τηλεδιάγνωση και τηλεσυμβουλευτική, η τηλε-εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, η τηλεϊατρική για την αντιμετώπιση σε πρώτο βαθμό επειγόντων περιστατικών, η τηλεψυχιατρική.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 500.000 ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο και 1.000.000 ευρώ για το Νότιο Αιγαίο. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» και «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» αντίστοιχα.

Τις διαγωνιστικές διαδικασίες αναλαμβάνει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, η οποία ήδη υλοποιεί το υφιστάμενο πρόγραμμα.

πηγή onmed.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου