ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολλοί δημότες τακτοποίησαν τα χρέη τους προς το Δήμο Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Κλείνει σιγά σιγά η… «μαύρη» τρύπα των οφειλών προς τον Δήμο Ρόδου, ύψους 50εκ. ευρώ, που προ­έρ­χο­νταν από συσ­σω­ρευ­μέ­νες οφειλές δημοτών, από τέλη παρε­πι­δη­μού­ντων, ακα­θα­ρί­στων, κλήσεις οχη­μά­των κ.ά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στην «δημο­κρα­τική» ο αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών κ. Σάββας Δια­κο­στα­μα­τίου, πολλοί δημότες έσπευ­σαν να κάνουν χρήση των δια­τά­ξεων του νόμου για ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι και σε 100 δόσεις, προ­κει­μέ­νου να απαλ­λα­γούν από τα πρό­στιμα και τις προ­σαυ­ξή­σεις, που βαρύ­νουν σημα­ντικά το τελικό ποσό οφειλής.

«Αυτό βοήθησε πολύ στην εξυ­γί­ανση των οφειλών με απο­τέ­λε­σμα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συμπο­λι­τών μας, να κάνει χρήση αυτής της ευνοϊ­κής ρύθ­μι­σης και να σπεύσει να ρυθ­μί­σει τα χρέη του προς τον Δήμο Ρόδου. Αυτή την στιγμή, έχει ρυθ­μι­στεί περίπου το 80% των οφειλών και από τα 50εκ. ευρώ, έχουν πλη­ρω­θεί περί τα 40εκ. ευρώ ! Εμείς ως δημο­τική αρχή, ζητή­σαμε να παρα­τα­θεί αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μπο­ρούμε να περιο­ρι­στούμε μόνον στην ρύθμιση των 12 δόσεων. Όμως τα έσοδα είναι ικα­νο­ποι­η­τικά, καθώς υπήρξε αντα­πό­κριση από τους συμπο­λί­τες μας που στην μεγάλη πλειο­ψη­φία τους, έσπευ­σαν να εκμε­ταλ­λευ­τούν τα ευερ­γε­τή­ματα του σχε­τι­κού νόμου, που τους απαλ­λάσ­σει από προ­σαυ­ξή­σεις και πρό­στιμα» όπως υπο­γράμ­μισε.

Σε αντί­στοιχη ρύθμιση το έτος 2015, είχαν ρυθ­μι­στεί συνο­λικά 10. εκατ. ευρώ, εκ των οποίων είχαν εισπρα­χθεί περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώ­νε­ται, πως τα έσοδα των Δήμων από το κράτος έχουν περι­κο­πεί περίπου κατά 60% στα τελευ­ταία χρόνια και αυτό που υπο­δει­κνύ­ε­ται ως λύση, είναι η είσπραξη χρη­μά­των από τις οφειλές των δημοτών, που στην περί­πτωση του Δήμου της Ρόδου, δεν πρό­κει­ται για ευκα­τα­φρό­νητο ποσό.

Ο αντι­δή­μαρ­χος, πρό­σθεσε πάντως πως εάν κάποιος συμπο­λί­της μας, θέλει να κάνει μετα­βί­βαση ακι­νή­του ή να εισπρά­ξει χρήματα πρέπει να κατα­βά­λει μπροστά, το 30% ειδάλ­λως για άλλη εργασία με μία δόση μπορεί να πάρει δημο­τική ενη­με­ρό­τητα.

Η Οικο­νο­μική Επι­τροπή

Να σημειω­θεί ακόμη ότι χτες συνε­δρί­ασε η Οικο­νο­μική Επι­τροπή του Δήμου Ρόδου με μια σειρά από θέματα στην ημε­ρή­σια διάταξή της. Όπως δήλωσε ο αντι­δή­μαρ­χος, εξε­τά­στη­καν δύο θέματα που αφορούν την Δημο­τική Ενότητα Καλ­λι­θέας με πρώτο τον καθο­ρι­σμό των όρων ‘Βελ­τί­ω­σης Βατό­τη­τας Οδών στην Δ.Ε. Καλλιθέας’ και δεύτερο την ‘Απο­κα­τά­σταση Οδών Πρό­σβα­σης σε κυβο­τοει­δείς οχετούς στην Δ.Ε. Καλ­λι­θέας (γεφύρια στο Τσαϊρι)’.

«Στην συνε­δρί­αση εξε­τά­στηκε η τρο­πο­ποί­ηση του Γενικού Πολε­ο­δο­μι­κού Σχεδίου Σορωνής για τις απαλ­λο­τριώ­σεις που πρέπει να γίνουν, ενώ εγκρί­ναμε την δια­γω­νι­στική δια­δι­κα­σία για την προ­μή­θεια τριών νέων, μικρών ανα­τρε­πό­με­νων δορυ­φο­ρι­κών φορ­τη­γών για τις ανάγκες της Κοι­λά­δας Πετα­λού­δων (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 63.000 ευρώ, από ίδιους πόρους). Επίσης, συγκρο­τή­θηκε η επι­τροπή δια­γω­νι­σμού για την Διευ­θέ­τηση Ρέματος Ρένη Φαλη­ρα­κίου (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 676.000 ευρώ) ενώ καταρ­τί­στη­καν οι όροι δια­κή­ρυ­ξης ανοι­κτού δια­γω­νι­σμού για την επιλογή ανα­δό­χου του έργου: ‘Επεμ­βά­σεις στην ανα­το­λική και βόρεια όψη του Δημαρ­χείου και του Δημο­τι­κού Θεάτρου (πρό­γραμμα Συνερ­γείν)’ όπως είπε ο κ. Δια­κο­στα­μα­τίου.

Στην ίδια συνε­δρί­αση, εγκρί­θηκε η διε­νέρ­γεια συνο­πτι­κού δια­γω­νι­σμού και των τεχνι­κών προ­δια­γρα­φών και κατάρ­τιση των όρων δια­κή­ρυ­ξης για την «κατα­πο­λέ­μηση του ψευ­δό­κοκ­κου Maconellicoccus hirsutus» και μια σειρά από τυπικά θέματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.