Τοπικές Ειδήσεις

«Τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα για τις πτήσεις προς Ρόδο»

Από την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς και προς όλα τα αεροδρόμια. Θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών από όλες τις χώρες (θα εξαιρεθούν εκείνες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά), σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού. Ωστόσο, το τοπίο γύρω από τις πτήσεις παραμένει θολό. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα προσγειωθεί στο «Διαγόρας» το πρώτο τσάρτερ, γεγονός που εντείνει την ανησυχία γύρω από το άνοιγμα της σεζόν.
Ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης δηλώνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι πρώτες απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τη Ρόδο από τα μέσα Ιουλίου κι έπειτα.
«Από Δευτέρα θα έχουμε μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για τις πτήσεις από το εξωτερικό. Τα πράγματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα. Υπάρχουν στα συστήματά μας καταχωρημένες πτήσεις για όλο τον Ιούνιο, οι οποίες προφανώς δεν θα πραγματοποιηθούν. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν οι πτήσεις προς το Διαγόρας στα μέσα Ιουλίου», είπε ο κ. Δεληγιάννης.
Ο γνωστός τουριστικός πράκτορας, κ. Σάββας Καμπούρης, δηλώνει ότι όλοι οι τουρ οπερέιτορς επιθυμούν να ξεκινήσουν οι πτήσεις, κανείς όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία που μπορεί να γίνει αυτό. «Όλοι οι τουρ οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν να πετάξουν, ακόμη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Ωστόσο ακριβείς ημερομηνίες δεν μπορεί να ανακοινώσει κανείς αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Καμπούρης.
Χωρίς επιβάτες δεν υπάρχουν πτήσεις, δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, επισημαίνοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουρ οπερέιτορς δεν μπορούν να οριστικοποιήσουν τα προγράμματά τους, τη στιγμή που δεν υπάρχει ζήτηση.
Όπως αναφέρθηκε από εκπροσώπους μεγάλων τουρ οπερέιτορς σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων πρόσφατα, είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις εξωτερικού.
Ο κ. Ματσίγκος δήλωσε αναλυτικότερα τα εξής: «Στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο σύλλογός μας με τη συμμετοχή τουριστικών φορέων και αρχών της περιοχής μας καθώς και εκπροσώπων tour operators, προκειμένου να συζητηθεί το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου αποτυπώθηκε το ποΎ βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παραμένει ασαφές και αβέβαιο το τοπίο. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ξεκινούν οι πτήσεις, πράγμα που μας επιβεβαίωσε και η Fraport. Τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά.
Ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει εάν θα ταξιδέψει ή όχι, συνεπώς δεν μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του ο κάθε τουρ οπερέιτορ. Ο σημαντικότερος παράγοντας που θα καθορίσει το άνοιγμα της σεζόν, είναι ο πελάτης. Ο προορισμός σε κάθε περίπτωση θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τα εφαρμόσουμε με όποιο κόστος, αλλά μπορούμε να μιλάμε για σεζόν, μόνο όταν έχουμε εικόνα για τις πρώτες πτήσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΥ    30.05.2020 09:25

    το θεμα ειναι να μας πουν και τι κανουν για να φερουν τουριστες ολοι οι αρμοδιοι φορεις και οχι να διαπιστωνουν μονο το οτι δεν υπαρχει ζητηση.

Σχολιασμός άρθρου