Τοπικές Ειδήσεις

Αθλια η κατάσταση στα σχολεία των Αγίων Αποστόλων! Kαταγγελίες γονέων για σύριγγες, τρωκτικά και περιττώματα!

Στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και το 19ο Νηπιαγωγείο, που βρίσκονται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, το μικρότερο πρόβλημα για την επιστροφή των παιδιών την προσεχή Δευτέρα στο σχολείο είναι… ο κορωνοϊός!
Όπως κατήγγειλαν γονείς μαθητών στη «δ», το πρόβλημα με την ανεπαρκή καθαριότητα του σχολείου είναι χρόνιο και τα παιδιά τους κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από χρησιμοποιημένες σύριγγες, τρωκτικά, περιττώματα έως και… εσώρουχα που βρίσκονται διάσπαρτα στον αύλειο χώρο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες. Οι γονείς ζητούν από τους αρμόδιους να βρουν μόνιμη λύση για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων, καθώς κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η υγεία των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως υγειονομική βόμβα τον χώρο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μητέρα στη «δ», τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα συχνά με ουρολοιμώξεις (!) επειδή αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες καθώς δεν καθαρίζονται τακτικά ενώ οι μικροί μαθητές δεν χρησιμοποιούν για τον ίδιο λόγο ούτε τις βρύσες του σχολείου! Οι γονείς (τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) έχουν συγκεντρώσει ήδη υπογραφές και ενημέρωσαν σχετικά και το γραφείο του δημάρχου Ρόδου, προειδοποιώντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις για μάθημα την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δ», έπειτα από τις καταγγελίες των γονέων, έγινε προσπάθεια να καθαριστούν τα σχολικά κτήρια ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές τη Δευτέρα, όμως όπως υποστηρίζουν οι γονείς, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα το οποίο είναι χρόνιο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως οι γονείς πολλές φορές, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους, καθαρίζουν οι ίδιοι (!) εθελοντικά το σχολείο με τη συνδρομή και των εκπαιδευτικών, όμως δεν μπορούν συνεχώς να αφήνουν τις εργασίες και τις υποχρεώσεις τους γι αυτό και ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.
«Οι εκτεθειμένες σύριγγες, τα τρωκτικά και τα περιττώματα είναι περισσότερο επικίνδυνα από τον κορωνοϊό, ειδικά σε ηλικίες που τα παιδιά δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους», δήλωσε στη «δ» μητέρα, αναφέροντας πως προετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε από τον Σεπτέμβριο να μην παρουσιαστεί πάλι το ίδιο πρόβλημα, όπως συμβαίνει στα τελευταία χρόνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου