Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό πρωτάθλημα σκάκι Καρπάθου, από τον Σκακιστικό Όμιλο του νησιού, με αρκετές συμμετοχές. Ο χρόνος σκέψης κάθε παρτίδας ήταν λίγος οπότε και η αδρεναλίνη πολλή και τα συναισθήματα έντονα!

Το site, το οποίο φιλοξένησε το πρωτάθλημα, έχει τον ιδιαίτερο κανόνα η νίκη να μετράει για 2 βαθμούς, οπότε όταν κάποιος κερδίζει, ξεφεύγει αρκετά από εκείνους που δεν τα κατάφεραν ενώ αν κάποιος κερδίζει συνεχόμενα “παίρνει φωτιά” (fire) και τότε οι νίκες του μετράνε ακόμη περισσότερο (4 βαθμούς)! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αγωνία για το ποιος θα καταφέρει να τερματίσει πρώτος. Τελικά, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιάννης Μακρής, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Άννα Βιτωρούλη και στην τρίτη ο Γεώργιος Σεβδαλής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου:

«Γενικά, όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα, αλλά δεν είναι συνηθισμένα να αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο. Το σημαντικότερο πράγμα που πέτυχε αυτό το τουρνουά είναι να αρχίσουν τα παιδιά να παίζουν στο διαδίκτυο με αντιπάλους από όλο τον κόσμο! Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως στα μαθήματα, μόνο με μάθημα δεν θα γίνει ποτέ κανείς καλός και θα βαρεθεί κιόλας! Μόνο με το να παίζει μπορεί να γίνει καλός αλλά θα αργήσει, για αυτό πρέπει να τα συνδυάζουμε!

Για πρώτη φορά προσπαθήσαμε να έχουμε και ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω twitch με σχολιασμό των παρτίδων σχετικά με το ποιος έχει το πλεονέκτημα σε κάθε παρτίδα, σχέδια που μπορούν να ακολουθήσει κάθε πλευρά καθώς και τις αδυναμίες και τα προτερήματα κάθε παράταξης και άλλα, ενώ όσοι παρακολουθούσαν μπορούσαν να σχολιάζουν ζωντανά! Την επόμενη φορά θα έχουμε ακόμη καλύτερη μετάδοση!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ