Όπως αναμενόταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε την οριστική αναστολή της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και όλων των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ.
Η Ομοσπονδία κάλεσε τις Ενώσεις να επικυρώσουν τις βαθμολογίες αναδεικνύοντας τους πρωταθλητές τους, ενώ οι κυπελλούχοι θα αναδειχθούν μέσα από κλήρωση.
Ταυτόχρονα η ΕΠΟ θα επικυρώσει τις βαθμολογίες στους ομίλους της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με τις ομάδες που προπορεύονται να αναδεικνύονται και τυπικά πρωταθλήτριες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
«Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00π.μ., στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.
Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.
Παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.
Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μετεγγραφών.
Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.
Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.
Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.
Ανανεώνεται έως τις 31/12/2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ-21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.
Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.
Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για την διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.
Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».
Οι πρωταθλητές της ΕΠΣΔ
Με την απόφαση της ΕΠΟ να αναστείλει οριστικά τα τοπικά πρωταθλήματα, απομένει η επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΠΣΔ για την ανάδειξη των πρωταθλητών στις τρεις κατηγορίες του νομού μας.
Οι πρωταθλητές στα Δωδεκάνησα είναι οι εξής:
-Α’ Κατηγορία: Α.Ο. Πυλίου.
-Β’ Κατηγορία (1ος όμιλος): Ευκλής Σορωνής.
Β’ Κατηγορία (2ος όμιλος): Άγιος Ισίδωρος.
-Β’ Κατηγορία (όμιλος Νήσων): Αναγέννηση Ασφενδιού.
– Γ’ Κατηγορία: Ο.Φ. Ιστρίου.
Τι γίνεται με τα γυναικεία πρωταθλήματα
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν γίνεται αναφορά στα γυναικεία πρωταθλήματα ευθύνης της Ομοσπονδίας, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναστέλλονται οριστικά και αυτά.
Οι ίδιες πληροφορίες της «δσπορ», αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
Να σημειώσουμε ότι στα γυναικεία πρωταθλήματα συμμετέχουν οι εξής ομάδες της Δωδεκανήσου:
-Β’ Εθνική Κατηγορία (4ος όμιλος): L.F.C. Ιάλυσος, Σταυρός Καλυθιών
-Γ’ Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος, 2η περιφέρεια): Φιλίνος Κω, Α.Ο. Αθλοπαιδιών και Αργοναύτης Καλύμνου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ