Τοπικές Ειδήσεις

“Εθνικές εκλογές στην Ισπανία-Νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος (αδελφικού του Κινήματος Αλλαγής)”

«ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ρ.Ρ (ΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ)

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «PODEMOS» (ΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α)

——————————————————————————————————————

Ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, οι Ισπανοί πολίτες πήγαν στις κάλπες, για να εκλέξουν το Κοινοβούλιο της Ισπανίας και στις 26 Μαϊου, θα εκλέξουν ευρωβουλευτές.

Εκεί, στην Ισπανία, οι εθνικές εκλογές είναι προάγγελος του πολιτικού συσχετισμού που θα αναδείξουν οι Ισπανοί πολίτες στις ευρωεκλογές. Έστειλαν ήδη το μήνυμα τους

Ανέδειξαν πρώτη δύναμη το Σοσιαλιστικό Κόμμα (μέλος του P.E.S – της σοσιαλιστικής ευρωπαϊκής «οικογένειας» – όπως και το Κίνημα Αλλαγής), με ποσοστό 29 %.

Το κόμμα «PODEMOS»(της ίδιας ευρωπαϊκής πολιτικής «οικογένειας» με τον ΣΥΡΙΖΑ) κατέλαβε την 4η θέση, με ποσοστό 14,5 %.

Το συντηρητικό κόμμα ΡΡ (μέλος της συντηρητικής δεξιάς «οικογένειας», όπως η Ν.Δ) «καταποντίστηκε», χάνοντας πάνω από τις μισές έδρες του & πήρε ποσοστό μόλις17%.

Ενώ το ακροδεξιό VOX, μπήκε για πρώτη φορά στην Βουλή, ανεβαίνοντας στο 10 %.

Αν σε όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε αναδεικνύοντο στις ευρωεκλογές πρώτα τα προοδευτικά κόμματα – μέλη του P.E.S, θα έμπαιναν οι βάσεις, για Α Λ Λ Α Γ Η στις πολιτικές της Ευρώπης, φέρνοντας ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, αντί λιτότητα.

Το Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα, με γνώμονα την Διακήρυξη της Μαδρίτης του P. E. S (του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος) αγωνίζεται γι’ αυτή την ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας. Και μόνο γι’ αυτή την στρατηγική του, αξίζει οι έλληνες και οι ελληνίδες να το ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, όπως έπραξαν προχθές οι ισπανοί πολίτες.

Εκείνο που δε μπορώ, να αφήσω ασχολίαστο είναι η νέα «στροφή» του κ. Τσίπρα.

  • Εκείνος δεν ήταν που ανέβαινε στις εξέδρες (και στην Ελλάδα και στην Ισπανία) με τον κ.Ιγκλέσιας (πρόεδρο των «PODEMOS») αγγαλιασμένοι και οι δύο ; Χθες, μετά την ήττα των «PODEMOS» – που υποχώρησαν στη 4η θέση – χαιρέτισε τη «νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» ! Δηλαδή, χαιρέτισε τη νίκη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκείνος που στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήταν εναντίον του, ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Commission.
  • Εκείνος, που την άνοιξη του 2014 ήταν υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και τον Γενάρη του 2015 αγγάλιαζε τον ακροδεξιό ( ! ) κ. Καμμένο και συγκυβερνούσε μαζί του μέχρι πριν λίγους μήνες και εξακολουθεί να συγκυβερνά με υπουργούς του Καμμένου και του Καραμανλή. Χθες είπε, «να υψώσουμε ανάχωμα στην δεξιά & την ακροδεξιά». Τι να πιστέψει πια κανείς ; …
  • Δηλαδή χθες ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε τη νίκη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος μέλους του P.E.S, ενώ, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει οι ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (αυτοί που θα εκλεγούν), θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του P.E.S κ. Τίμερμανς ; Ή ενώ «το παίζει» ευρωσοσιαλιστής και κέντρο- αριστερός,οι ευρωβουλευτές του θα ψηφίσουν άλλον υποψήφιο γιατην Commission
  • Για την σαφή αποδοκιμασία των «PODEMOS» (μείον 25 έδρες), από τον ισπανικό λαό, δεν είπε ούτε λέξη ο κ. Τσίπρας… Για την «κατάρρευση» του συντηρητικού Ρ.Ρ (μείον 71 έδρες !), που είναι αδελφικό κόμμα της Ν.Δ και μαζί υποστηρίζουν τον σκληρό δεξιό υποψήφιο για την Commission κ. Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά απολύτως αναφορά.

ΚΟΣΜΑΣ ΣΦΥΡΙΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου