Ειδήσεις

Δωρεάν εξετάσεις σε 10 ακριτικά νησιά

Δέκα ακριτικά νησιά πρόκειται να επισκεφθεί η Ομάδα Αιγαίου , για να διεξάγει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ,στους κατοίκους , παρέχοντας παράλληλα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πρόκειται για τον 20ο Διάπλου που θα διεξάγει η Ομάδα Αιγαίου , από την 1η μέχρι και τις 12 Μαΐου 2014.

Στο φετινό πρόγραμμα της Ομάδας Αιγαίου, περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα.

Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η αποστολή υποστηρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Bayer Ελλάς, η οποία, συνδράμει τη δράση της Ομάδας Αιγαίου, εστιάζοντας στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών.

Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε.», εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου Απόστολος Μπιλίρης, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «η φετεινή αποστολή είναι φιερωμένη στη μνήμη του Σάββα Καζάνα, του συνοδοιπόρου μας στο έργο της Ομάδας».

Από την πλευρά του ο Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί όλους μας, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου