Τοπικές Ειδήσεις

Απόφαση για συνδιαφήμιση Περιφέρειας – tour operators

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε η εισήγηση που παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ο εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με την οποία, η ΠΝΑι θα συνεργαστεί με Tour Operators σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Ολλανδία, Γαλλία και Σκανδιναβία που θα προβάλλουν Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αναλαμβάνοντας το κόστος εξ ημισείας.
Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως τα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν είναι θετικά, παρά την ανησυχία που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Επιπλέον, απάντησε στις επικρίσεις μερίδας της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησε επειδή μετέβη στις ΗΠΑ, λέγοντας πως εισέπραξε την αναγνώριση, ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι η πρώτη περιοχή που άνοιξε το 2020 στην Ευρώπη για να δεχτεί τουρίστες, και η τελευταία που έκλεισε:

«Είναι η περιοχή που κατάφερε και άνοιξε τον ευρωπαϊκό τουρισμό στην πιο… σκοτεινή ώρα αυτής της νύχτας (που ήταν μια μεγάλη νύχτα για τον τουρισμό, διεθνώς). Αυτά τα νησιά είναι πλέον η κοιτίδα του τουρισμού κι αυτό, να το κρατήσουμε ως παρακαταθήκη και να μην ξεχνάμε ότι το υψηλότερο αποτέλεσμα, έρχεται μόνον μέσα από τον ικανοποιημένο επισκέπτη. Γι’ αυτό θα δώσουμε όλοι το καλύτερό μας χαμόγελο, να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας για να γίνουν οι διαφημιστές του τουριστικού μας προϊόντος όταν επιστρέψουν στις χώρες τους. Οι κρατήσεις πάνε καλά, οι πληρότητες των πτήσεων είναι εξαιρετικές και δεν έχουμε ακυρώσεις μέχρι τώρα. Μπαίνουμε με αισιοδοξία σε ένα δύσκολο και απαιτητικό 2022» ανέφερε, και ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα, αναμένεται με ενδιαφέρον να παρουσιαστούν δημόσια, τα πλήρη αποτελέσματα για το 2021 από την ΤτΕ.
Η ΕΙΓΗΣΗΣΗ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
Στην ενημέρωση – εισήγηση για την ‘Έγκριση συνδιαφήμισης τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με Tour Orerators για το καλοκαίρι του 2022 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 57 του Ν. 4875/2021, όπως ήρθε προς συζήτηση το θέμα, ο εισηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Δωδεκανήσου, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο Ν.4875/2021 στο άρθρο 57 δίνει τη δυνατότητα πλέον στις Περιφέρειες να προχωρήσουν σε δράσεις συνδιαφήμισης με αλλοδαπά ή ημεδαπά νομικά πρόσωπα ή ιδιώτες. Σε αυτή την πρόνοια συμπεριλαμβάνονται και οι Tour Operators. Για τις δράσεις συνδιαφήμισης απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία εγκρίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ.
Σε περασμένο Περιφερειακό συμβούλιο, στο πλαίσιο της έγκρισης του προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής για το έτος 2022 έχουμε εγκρίνει ειδική ενότητα δράσεων που αφορούσε στην διαφήμιση μέσω Tour Operators και αεροπορικών εταιρειών.
Ειδικότερα, το ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει ότι:
Η ΠΝΑι θα ενδυναμώσει, σε συνεργασία και με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις συνέργειες προώθησης με σημαντικούς Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας. Πιο συγκεκριμένα, η ενδυνάμωση αυτή θα επιτευχθεί με αύξηση – σε σχέση με το 2021 – τόσο του αριθμού των Tour Operators με τους οποίους θα συνεργασθεί με στόχο την προώθηση των νησιών μας όσο και τις γεωγραφικές αγορές που θα καλύψουν αυτές οι συνεργασίες.
Οι Tour Operators και οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν:
•Άριστη γνώση των αγορών – στόχων, των προτιμήσεων και των καταναλωτικών τάσεων
•Τεχνογνωσία των μέσων προώθησης στην γεωγραφική αγορά της εξειδίκευσης τους και εμπειρία ως προς ποια από αυτά έχουν αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα
•Διαθέσιμους πόρους για συνέργειες προώθησης
•Πρόσβαση σε εξατομικευμένα πελατολόγια και δίκτυα συνεργατών
Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες αυτές ενισχύουν τη σχέση της ΠΝΑι με τις εταιρείες αυτές και δημιουργούν θετική προδιάθεση συνέχειας και επαύξησης της συνεργασίας, κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο».
Με τον Ν.4875/2021 δίνεται πλέον η δυνατότητα συνδιαφήμισης, δηλαδή να υπάρχει συγχρηματοδότηση των δράσεων μεταξύ των δύο μερών (Tour Operator και Περιφέρειας) γεγονός που αυξάνει τον όγκο των δράσεων προώθησης, αφού πλέον το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται και από τα δύο μέρη.
Για την υλοποίηση δράσεων συνδιαφήμισης επιλέγουμε στην Φάση Α’ του προγράμματος μας τις αγορές της Γερμανίας, Ην. Βασιλείου, Ολλανδίας, Γαλλίας και Σκανδιναβίας. Από τις χώρες αυτές το 2021 προήλθε το 63% της συνολικής τουριστικής κίνησης απ’ ευθείας πτήσεων προς την Περιφέρειά μας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα στοιχεία της εκεί Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τα οποία δείχνουν τον αριθμό θέσεων που καλύπτει η ασφάλεια ATOL του κάθε Tour Operator επιλέγουμε την TUI UK, την Jet2 Holidays και την EasyJet Holidays από τις θέσεις 1, 2, και 5 της λίστας ATOL. Στις θέσεις 3 και 4 βρίσκονται εταιρείες που δεν διαθέτουν δικά τους αεροπλάνα και συνεπώς δεν αποτελούν tour operators με την συμβατική έννοια του όρου. Για την TUI UK προτείνουμε την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι 40.000 ευρώ. Σε καθένα εκ των υπόλοιπων δύο (Jet2 Holidays και την EasyJet Holidays) προτείνουμε την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €120.000 (€60.000 για Δωδεκάνησα και €60.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €60.000.

Στην Γερμανία επιλέγουμε τους 3 μεγαλύτερους σε πωλήσεις Tour Operators με βάση την λίστα του έγκριτου FVW: TUI Germany, Der Touristik και FTI Group για την υλοποίηση σε καθέναν εξ’ αυτών προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €40.000.
Στην Ολλανδία επιλέγουμε τον 1ο σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα του έγκριτου ολλανδικού TravMagazine, TUI Netherlands, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €40.000.
Στην Γαλλία επιλέγουμε τον 2ο σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα του έγκριτου γαλλικού Tour Hebdo, TUI France, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €40.000.
Δεν επιλέγουμε τον 1ο σε πωλήσεις Groupe Club Mediterranee λόγω του εξαιρετικά μικρού προγράμματος που έχει για την Ελλάδα αλλά και για την Περιφέρειά μας.

Στην Πολωνία επιλέγουμε, ελλείψει άλλων ποσοτικών στοιχείων, τον καθ’ ομολογία των παραγόντων της τουριστικής αγοράς σημαντικότερο σπεσιαλίστα για την Ελλάδα, και μεγαλύτερο στα νησιά μας specialist Grecos, για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 ευρώ (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €40.000.
Στην Σκανδιναβία επιλέγουμε τον 1ο σε πωλήσεις Tour Operator, με βάση την λίστα της έγκριτης σουηδικής ιστοσελίδας largestcompanies.com, τον όμιλο TUI Nordic (που περιλαμβάνει την TUI Sverige, TUI Norge και TUI Denmark), για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης συνολικής αξίας €80.000 (€40.000 για Δωδεκάνησα και €40.000 για Κυκλάδες) εκ των οποίων η Περιφέρειά μας θα συνδράμει με ποσοστό 50%, ήτοι με €40.000».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου