Στο ΚΙΝΑΛ αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης για επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού για την καταβολή ενός μισθού βουλευτών και υπουργών στον ειδικό λογαριασμό για τον κοροναϊό.

Αρχικά με ανάρτησή του στο twitter ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε ήδη στη διάθεση στο ΕΣΥ εξοπλισμού 5 κλινών ΜΕΘ.

Βασίλης Κεγκέρογλου@BKegeroglou

Η ΚΟ Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη προχωρήσει τη διαδικασία διάθεσης στο ΕΣΥ εξοπλισμού 5 κλινών ΜΕΘ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς. Για τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων συνολικά πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία ανήκει θεσμικά στον Πρόεδρό της και τον καλούμε να την αναλάβει.

33 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ακολούθησε επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

«Η πανδημία δεν προσφέρεται για τυμπανοκρουσίες. Κάλεσα τον Πρόεδρο της Βουλής να συνδράμουμε όλοι με κλίνες ΜΕΘ & να υπερψηφίσουμε την τροπολογία μας για επιβράβευση των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά στο twitter.

Fofi Gennimata@FofiGennimata

Η πανδημία δεν προσφέρεται για τυμπανοκρουσίες. Κάλεσα τον Πρόεδρο της Βουλής να συνδράμουμε όλοι με κλίνες ΜΕΘ & να υπερψηφίσουμε την τροπολογία μας για επιβράβευση των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία. https://bit.ly/2JtsnUg 

Επιστολή Φώφης Γενηματά στον Πρόεδρο της Βουλής: Συμμετοχή της Βουλής στην αντιμετώπιση της…

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Μέσα στην κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία και σπουδαιότητα…

kinimaallagis.gr

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Fofi Gennimata
Αναλυτικά η επιστολή της Φώφης Γεννηματά:

«Μέσα στην κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία και σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παραμένει ο βασικός παράγοντας αποτροπής της διάδοσης του ιού και θεραπείας της νόσου.

Ειδικά δε η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με νέες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας. Ο αγώνας δίνεται καθημερινά, σε όλα τα νοσοκομεία, από όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τους, όμως οι ΜΕΘ αποτελούν τον πιο αποφασιστικό, τον κρισιμότερο παράγοντα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας,.

Στο πλαίσιο αυτό, Κύριε Πρόεδρε, και με δεδομένη την ήδη πολλαπλώς και σε ανάλογες περιπτώσεις εκπεφρασμένη συλλογική ευαισθησία του Σώματος, σας καλούμε να λάβετε θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος.

Παράλληλα, σας καλούμε να αναλάβετε ενεργό ρόλο ώστε οι λοιπές Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και ιδιαίτερα αυτήν της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν την τροπολογία που επανακαταθέτουμε για την έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.α.

Θεωρούμε ότι οι προκλήσεις της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με τυμπανοκρουσίες και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά με ειλικρινή και ανυπόκριτη συστράτευση όλων όσοι μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν την κρίσιμη αυτή ώρα».

πηγή in.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ