Παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτες, δεν σήκωσε το γάντι που του έριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές, ο υπουργός ΕνέργειαςΠάνος Σκουρλέτης σήμερα με μία δήλωσή του έρχεται να ανακινήσει τα σενάρια αυτά.

Μιλώντας σήμερα στα Φάρσαλα, και απαντώντας στη χθεσινή αναφορά του προέδρου της ΝΔ για εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε μέσω… Κώστα Καραμανλή αναφέροντας:

Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είχε πει κάποτε ο Κώστας Καραμανλής: “Tα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδια ακριβώς αναφορά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έκανε χθες κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη Δικαιοσύνης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στη Βουλή.

Σε ερώτηση σχετική με φημολογία που κυκλοφορεί για διπλασιασμό του φόρου στον αέριο κίνησης ο κ Σκουρλέτης παρατήρησε:

Κατ αρχήν ας χαρούμε τις καλές ειδήσεις τις σημερινές. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή γύρω από το αυτό το θέμα. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών τα ζητήματα των ειδικών φόρων κατανάλωσης αλλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση του πιο δυσμενούς σεναρίου πάλι η τελική τιμή θα είναι πολύ πιο φθηνή από ότι πέρσι. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Όλα τα άλλα νομίζω ότι μπορούν να ξεπεραστούν.

Μιλώντας αργότερα σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο νέο κανονισμό της ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και σημείωσε ότι γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν πρόβλημα και να ενταχθούν στο σύστημα των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή.

Με αφορμή την αισιόδοξη εξέλιξη της σημερινής ημέρας στα Φάρσαλα ο κ. Σκουρλέτηςέκανε αναφορά και στα ΜΜΕ παρατηρώντας ότι στα «δελτία των 8:00 ακούει κανείς πράγματα που τον κάνουν να νομίζει ότι βρίσκεται στην λωρίδα της Γάζας η την Συρία. Να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους», σχολίασε.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση ανέφερε ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και συμπλήρωσε:. «αν δεν υπάρξουν πολιτικά εμπόδια στην διαπραγμάτευση («όχι πολιτικές εξελίξεις» όπως διευκρίνισε ), τότε μετά το Πάσχα θα έχουμε ανοίξει άλλο δρόμο».

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ