Με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 διάταξη που εξέδωσε την Παρασκευή η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου κ. Μαρίνα Κρανίτη έγινε δεκτή η προσφυγή του κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία 52χρονου, οικοδόμου, κατοίκου Ιαλυσού, ο οποίος καταγγέλθηκε από δύο ανήλικες ότι υποχρέωνε σε ακόλαστες πράξεις τις ίδιες και δύο φίλες τους, μαγνητοσκοπώντας τες μάλιστα με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος, που έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της απαγόρευσης συναναστροφής του με δύο ανήλικες και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες δηλώνοντας θύμα των δύο ανηλίκων.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να γίνει ανάκληση των επιβαρυντικών καταθέσεων των ανηλίκων.

Η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου μείωσε το ύψος της χρηματικής εγγύησης που του είχε επιβληθεί στα 1.000 ευρώ.

Εκτιμώντας μεταξύ άλλων τα προσκομιζόμενα στην αίτησή του εκκαθαριστικά των φορολογικών του δηλώσεων κρίθηκε ότι το ως άνω ποσό βρίσκεται σε μεγαλύτερη αντιστοιχία με την πραγματική οικονομική του κατάσταση.

Στην προσφυγή του ο κατηγορούμενος επεσήμανε ότι κατοικεί συνεχώς και αδιαλείπτως στην οικογενειακή του εστία μαζί με την σύζυγό του και την θυγατέρα του.
Αντιμετωπίζει, λόγω του ιού της πολιομυελίτιδας, πρόβλημα αναπηρίας σε ποσοστό ανώτερο του 67% στο δεξί του πόδι, που του προκαλεί σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από τα ιατρικά πιστοποιητικά που κατέθεσε εξάλλου και κατά την απολογία του.

Δηλώνει μάλιστα βέβαιος για την αθωότητά του, επισημαίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η ενοχή του από τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο περιστατικά, αφού αυτά είναι απαράδεκτα και χωρίς καμία ουσιαστική βασιμότητα.
Ο 52χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του από δύο ανήλικες μαθήτριες λυκείου, ηλικίας 15 και 17 ετών, την 4η Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο ανήλικων κοριτσιών κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 ως και τα τέλη Ιανουαρίου του 2014, ο κατηγορούμενος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της πρώτης, πήγαινε στο σπίτι της και την έπαιρνε για βόλτα ή για καφέ, εκμεταλλευόμενος επίσης το γεγονός ότι διέθετε δύο άλογα και το κορίτσι αγαπούσε την ιππασία, ενώ την έμαθε να οδηγεί αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση, ενώ στην πορεία γνώρισε και την δεύτερη ανήλικη.
Όπως καταγγέλθηκε, με απειλές σε βάρος των ιδίων ή των μελών της οικογενείας τους, τις μετέφερε με το όχημά του σε διάφορες ερημικές τοποθεσίες, όπως, στους πρόποδες του λόφου Φιλερήμου στην Ιαλυσό, σε ερημική τοποθεσία στην παραλία της Ιαλυσού, στο δάσος του Αγίου Σουλά στην Σορωνή ή στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου.

Εκεί φέρεται να εξανάγκαζε τα κορίτσια, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, να γδύνονται εντός του οχήματος και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις η μία στην άλλη, ενώ αυτός καθόταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου του, τις μαγνητοσκοπούσε και αυνανιζόταν.

Σημειώνεται ότι η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου έχει ήδη αναθέσει σε δύο ψυχολόγους τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε τρεις ανήλικες και συγκεκριμένα στις ανωτέρω δύο και σε μια 15χρονη φίλη τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε βιασμός, να αναλυθεί η σχέση μεταξύ τους, η σεξουαλική ωριμότητα και οι προτιμήσεις τους αλλά και να διαπιστωθούν οι συνθήκες της οικογενειακής τους διαβίωσης.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αλλά και η κόρη του, που φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και να προσκόμισε συνομιλίες του πατέρα της με την πρώτη ανήλικη στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook αλλά και φωτογραφίες της, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα.

Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι η πρώτη ανήλικη έχει διαταραχές, είναι αυτοκαταστροφική και ότι προέβη στις καταγγελίες με τη συνδρομή της δεύτερης για να τον εκδικηθεί, γιατί δεν ήθελε να θέσει τέλος στο γάμο του.
Ο 52χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας της ενασχόλησης της ανήλικης με την ιππασία απέκτησαν, οικειότητα, του εξομολογήθηκε προσωπικά της πράγματα ώσπου ένα βράδυ, τον Αύγουστο, σε πανηγύρι στις Καλυθιές, όταν αρνήθηκε να την ακολουθήσει κάπου, που του είχε ζητήσει, τον χαστούκισε, ενώ όπως ισχυρίστηκε, γδύθηκε στην μέση του δρόμου και ούρησε πάνω της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων.

Διέκοψε, όπως ισχυρίστηκε, τις σχέσεις του μαζί της και τότε άρχισε να τον προσεγγίζει, απειλώντας μάλιστα ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της.

Τον Οκτώβριο, όπως κατέθεσε, του «εξομολογήθηκε» ότι ήταν θύμα κακοποίησης και τον φίλησε.
Στην πορεία του γνώρισε τη φίλη της και όταν μια μέρα του ζήτησαν και τις μετέφερε στο σπίτι της δεύτερης, όπως ισχυρίστηκε, άρχισαν να ερωτοτροπούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, προκαλώντας τον.

Όταν κατάλαβαν ότι ουσιαστικά δεν ασχολείται μαζί τους, όπως είπε, άρχισαν να τον πιέζουν αφόρητα, μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, ώστε να πείσει τους γονείς της πρώτης ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ τους για να σταματήσουν να τις ενοχλούν καθώς επίσης να κάνει τα θελήματά τους διαφορετικά τον απειλούσαν ότι θα τον καταγγείλουν στις αρχές για βιασμό και ότι θα ενημέρωναν όλες τις εμπλεκόμενες οικογένειες και τελικά θα κατέστρεφαν την ζωή του.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ