Ειδήσεις

Θεοχάρης: Σε τρία στάδια ο σχεδιασμός για τις μαρίνες

Στους στόχους του υπουργείου Τουρισμού σε σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο ημερίδας της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος με θέμα “Η Ανάπτυξη των Τουριστικών Λιμένων στην Ελλάδα”.

“Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό, που προσφέρει αυξημένα έσοδα, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και διαφοροποιημένος τόσο ανά περιοχή, όσο και ανά προϊόν. Επίσης, στοχεύουμε σε έναν πιο αυθεντικό τουρισμό που να είναι συνυφασμένος με τη ναυτική παράδοση”, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ποιες μαρίνες προχώρησαν

Τονίζοντας ότι ο δίαυλος επικοινωνίας στους τρεις άξονες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού (μαρίνες, κρουαζιέρα, yachting) είναι ανοιχτός, είπε ότι από την ανάληψη καθηκόντων “τρέξαμε τις διαδικασίες σε Χίο και Άλιμο, “ξεκολλήσαμε” προβλήματα σε μαρίνες, όπως στην Πύλο και στην Αρετσού Θεσαλλονίκης”. Αναφέρθηκε, ακόμα, και στην περίπτωση της μαρίνας του Αργοστολίου, για την οποία “επί τρεις μήνες αναζητούσαμε μηχανικό, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χωροθέτησης”.

Αισιόδοξος, πάντως, σημείωσε ότι “έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο και ελπίζουμε να συνεχιστεί”.

Ο σχεδιασμός

Σε τρία στάδια εστιάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των μαρινών. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης:

  1. Όλα τα έργα να προχωράνε γρήγορα αλλά και να βρεθεί η πηγή του εκάστοτε “κολλήματος”.
  2. Κάποιες από τις διατάξεις που έχουν προταθεί, να μπουν στο νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στη Βουλή, προκειμένου να βελτιωθούν adhocοι διαδικασίες.
  3. Να ξαναδούμε το πλαίσιο από την αρχή, διότι ένα σωστό σχέδιο ανάπτυξης μαρινών σχετίζεται και με την ανάπτυξη του τουρισμού συνολικά.

Ο κ. Θεοχάρης αναρωτήθηκε κλείνοντας “όπως είμαστε στην υπερπόντια ναυτιλία πρώτοι, γιατί να μην είμαστε και στον θαλάσσιο τουρισμό”.

Θεοδωρικάκος: Πλεονέκτημα της Ελλάδας η νησιωτικότητα

“Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να υπάρχει αν προηγουμένως η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της. Ένα από αυτά είναι και η νησιωτικότητα”, σημείωσε από πλευράς του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά τον τομέα της αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι “θα υπάρξει συντονισμός και με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια”.

“Η υγιής επιχειρηματικοτητα πρέπει να απελευθερωθεί και ειδικά στο χώρο των μαρινών και του θαλάσσιου τουρισμού”, είπε.

Χαρά Κάνδηλα

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου