Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Aθλητισμού & Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηϊωάννου και Τουρισμού & Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ευρισκόμενοι στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού ΕΜΜΙΤ. Οι Αντιδήμαρχοι διαβίβασαν στον Παναγιώτατο τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για το νέο έτος, ευχόμενος ο Παντοδύναμος να του χαρίζει δύναμη, υγεία και μακροημέρευση.

Προηγουμένως οι Αντιδήμαρχοι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία (Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου) στον πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου σε κλίμα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Εν συνεχεία έγιναν δεκτοί στο ιδιαίτερο πατριαρχικό γραφείο με εγκαρδιότητα από τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας όπου συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα κι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χατζηιωάννου παρακάθισε σε γεύμα με τον Πατριάρχη, εκφράζοντας τη συγκίνηση και το σεβασμό του για την ιδιαίτερη τιμή από την Α.Θ.Π. στο Φανάρι, φωτεινό φάρο της Ορθοδοξίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ