Ειδήσεις

Οδηγίες-φρίκη βιασμών από το Ισλαμικό Κράτος

Επιχειρώντας να «νομιμοποιήσει» την πρακτική της σεξουαλικής εκμετάλλευσης χιλιάδων αιχμαλώτων γυναικών, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε στην κατάρτιση μιας λίστας με «κανόνες» που ορίζουν πότε οι «ιδιοκτήτες» μπορούν να κάνουν σεξ με τις σκλάβες τους, με την πρόφαση του περιορισμού των φαινομένων σεξουαλικής βίας.

Θεολόγοι του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν φετφά που αναλύει λεπτομερώς τις περιπτώσεις στις οποίες οι τζιχαντιστές «ιδιοκτήτες» γυναικών-σκλάβων, μπορούν να κάνουν μαζί τους σεξ, σε μια νέα ερμηνεία παλιών «κανόνων» μέσω των οποίων ουσιαστικά επιχειρείται να δικαιολογηθεί η πρακτική της συστηματικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ τις οποίες ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Το επίμαχο έγγραφο εντοπίστηκε μέσα σε δεκάδες άλλα που κατέσχεσαν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά την διάρκεια επιδρομής στην Συρία, τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με την λίστα που αναπαράγει το Reuters, στους κανόνες συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες απαγορεύσεις:

Πατέρας και γιος δεν μπορούν να κάνουν σεξ με την ίδια «σκλάβα»
Ο «ιδιοκτήτης» μητέρας και κόρης δεν μπορεί να κάνει σεξ και με τις δυο
Ο «ιδιοκτήτης δυο αδελφών-σκλάβων» δεν μπορεί να κάνει σεξ και με τις δυο, όσο είναι αμφότερες στην κατοχή του
Ο «ιδιοκτήτης μιας σκλάβας» δεν μπορεί να κάνει σεξ μαζί της, παρά μόνο αφού τελειώσει η έμμηνος ρύση και η γυναίκα «είναι καθαρή»
Απαγορεύεται το πρωκτικό σεξ

Ο «ιδιοκτήτης» δεν μπορεί να υποχρεώσει την γυναίκα «σκλάβα» να κάνει έκτρωση
Αν η «σκλάβα» μείνει έγκυος από τον ιδιοκτήτη, τότε αυτός απαγορεύεται να την πουλήσει και η «σκλάβα» απελευθερώνεται μόνο μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη

Παροτρύνονται επίσης «οι ιδιοκτήτες των σκλάβων» «να τις συμπονούν, να είναι ευγενικοί μαζί τους, να μην τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν εργασίες που δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν». Επίσης συνιστάται στους τζιχαντιστές να μην «μεταπωλούν» τις γυναίκες σε άλλους, όταν ξέρουν ότι θα τις «κακομεταχειριστούν».
Ο καθηγητής ισλαμικής θεολογίας Αμπντέλ Φατάχ Αλαουάρι που μίλησε στο Reuters, επισημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ και ότι εσκεμμένα παρερμηνεύει στίχους και ρήσεις αιώνων που σχεδιάστηκαν για να δώσουν τέλος, παρά για να ενθαρρύνουν την σκλαβιά.

Ο ΟΗΕ και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών ακόμη και 12 ετών, ειδικά μέλη της πολύπαθης μειονότητας των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ.
Πολλές εξ αυτών έχουν δοθεί στους τζιχαντιστές σαν λάφυρο ή πουλήθηκαν σαν σκλάβες του σεξ. Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο δεν έχει προσπαθήσει να αποκρύψει την αποτρόπαια αυτή πρακτική, αλλά υπερηφανεύεται για τα «κατορθώματά» του.

ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου