Ειδήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου τραπεζικών συναλλαγών αφήνει ο Σταθάκης

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8.
Σημείωσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αφορά μόνο σε τραπεζικές συναλλαγές «πολύ πάνω από τα 1.000ευρώ».

Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε επίσης την ψήφιση νέου νόμου πριν από τις 15 Φεβρουαρίου ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές.

«Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» τόνισε.

Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα για το 2016 δεν έχει διατυπωθεί τέτοιο αίτημα με οποιοδήποτε τρόπο.» Πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός έχει συμφωνηθεί όπως κατατέθηκε και συνεπώς θα ήταν παράδοξο δέκα ημέρες μετά να υπάρχει αναθεώρηση του με νέα αιτήματα».

real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου