Τοπικές Ειδήσεις

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Ανακοίνωση για τα θέματα που έχει θέσει η Ένωση Γονέων μαθητών

Από το Γραφείο Τύπου της Συμμαχίας Νοτίου  Αιγαίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες, μιας ακόμη επίθεσης της περιφερειακής αρχής, σε φορέα του τόλμησε τόσο να εκφράσει άποψη όσο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Αυτή τη φορά, στόχος δεν ήταν κάποια από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά η Ένωση Γονέων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πρόσφατα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και έθεσε τα αιτήματα της.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρμόδια αρχή στην προκειμένη περίπτωση η περιφερειακή, στην οποία προσφεύγουν οι διαμαρτυρόμενοι παραλαμβάνει το σχετικό ψήφισμα και δίδει απάντηση για τα αιτήματα. Αντί αυτού η Ένωση Γονέων δέχθηκε την απάντηση, μαζί με επίθεση. Βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι διεκδικεί το καλύτερο για τα παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

Εν συνεχεία στα πλαίσια της γνώριμης πλέον τακτικής, απάντηση επί τις ουσίας, δεν δόθηκε για την μεταφορά των μαθητών. Και στο δεύτερο αίτημα που είχε να κάνει, με την αύξηση των κονδυλίων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων απάντηση δεν δόθηκε.

Εν καιρώ πανδημίας, η μεταφορά των μαθητών είναι ζωτικής σημασίας θέμα και όχι ζήτημα για πολιτική αντιπαράθεση.

Αντί επιθέσεως, ας απαντήσει επί τις ουσίας η Περιφερειακή αρχή στα θέματα που έθεσαν οι γονείς.

Δεν είναι οι πολίτες εχθροί, ούτε και πολιτικοί αντίπαλοι που πρέπει να εξοστρακιστούν.

Είναι μέλη της κοινωνίας, που μάχονται για το καλό των παιδιών που είναι το μέλλον αυτού του τόπου και διεκδικούν για αυτά το καλύτερο.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Γονέων και διεκδικεί μαζί τους απαντήσεις και κυρίως λύσεις στα θέματα που έθεσαν. Επιπλέον με επιστολή που έχει στείλει στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του σώματος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου