Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Η τοπική ιστορία θα διδάσκεται στα Σχολεία.Mε δημιουργικό – σύγχρονο και συμμετοχικό τρόπο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του για τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας του κάθε Δήμου με σύγχρονο, συμμετοχικό και παιδαγωγικά κατάλληλο τρόπο, συναντήθηκε και συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το πρωτότυπο εκπαιδευτικό και συνάμα αξιακό για το λαό μας θέμα. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων και τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε ότι η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας έχει ενταχθεί στις προτάσεις του ΙΕΠ για το σχέδιο προγράμματος σπουδών των μαθητών των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Αφορμή για την πρόταση του Δημήτρη Γάκη που κατατέθηκε με επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αποτέλεσε η εποικοδομητική συζήτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Λέρου, που ζητούσαν να διδάσκεται η τοπική ιστορία με σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο που να βοηθάει στην εμβάθυνση σε ιστορικά ζητήματα και στην απόκτηση ιστορικής σκέψης και συνείδησης από τους μαθητές και έτσι να υπάρχει πιο ενεργός συμμετοχή των μαθητών των σχολείων σε εκδηλώσεις που αφορούν σημαντικά ιστορικά ορόσημα του τόπου τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου