Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: “Η στρατιωτικοποίηση των νησιών δεν θα μείνει αναπάντητη”

“Οι ΗΠΑ δεν ενεργούν δίκαια απέναντι στα μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με την οποία είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά η Τουρκία στο top 5 της συμμαχίας. Είμαστε μια σημαντική χώρα στο ΝΑΤΟ, τόσο με τις πληρωμές που κάνουμε όσο και με τη δύναμη της ξηράς. Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα οχήματα στη Σάμο και στη Λέσβο”, είπε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: “Όλα αυτά εντοπίστηκαν από UAV. Όχι μόνο τα εντοπίσαμε, αλλά είδαμε ότι αμερικανικά θωρηκτά χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν. Εμείς λέμε στις ΗΠΑ το εξής: δεν θα βρείτε σύμμαχο σαν την Τουρκία. Έχουμε προειδοποιήσει και τις ΗΠΑ, και την Ελλάδα”.

“Στείλαμε την τελευταία μας επιστολή στις 17 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα αγνοεί αυτό το θέμα και αποφεύγει να συναντηθεί. Εδώ, βλέπουμε ότι έχουν κλείσει τον διεθνή δικαστικό δρόμο. Εάν είστε υπέρ της διεθνούς επίλυσης, γιατί αποφεύγετε να συναντηθείτε;  Τα νησιά είναι μη στρατιωτική ζώνη. Πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν τώρα τα νησιά. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά αυτά έχουν ειδικό καθεστώς.Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 9 αμερικανικές βάσεις. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να μην παρασυρθούν από την Ελλάδα και να μη χειραγωγήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη”, ανέφερε.

Στη συνέχεια απείλησε ξανά με στρατιωτική επέμβαση: “Η ανακοίνωση που έβγαλε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναφέρεται σ’ αυτό. Οι ΗΠΑ, που είτε αγνοούν είτε ενθαρρύνουν την Ελλάδα να απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, οδηγούν σε κούρσα εξοπλισμών. Θα σταματήσουμε; Θα κάνουμε αυτά τα βήματα. Η στρατιωτικοποίηση δεν θα μείνει αναπάντητη. Στα νησιά που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, οι ΗΠΑ δεν υπακούουν στη Λωζάνη και κάνουν τέτοια βήματα”.

Όσο για την Κύπρο, είπε: “Φυσικά, έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στη Βόρεια Κύπρο. Έχουμε περίπου 40 χιλιάδες στρατιώτες εκεί. Εκτός από αυτό, κάνουμε βήματα με όπλα, πυρομαχικά, εξοπλισμό. Αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο και ό,τι χρειαστεί θα γίνει για την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Είτε οι ΗΠΑ άρουν το εμπάργκο είτε όχι”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου