Τοπικές Ειδήσεις

Στο επίπεδο 3 – Πορτοκαλί η Ρόδος στον επιδημιολογικό χάρτη 

Στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό εισήλθαν και επισήμως –επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες– η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική.

Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο επίπεδο 3 – «πορτοκαλί» (από «κόκκινο» προηγουμένως) περνά η Π.Ε. Αργολίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα. Μετά την επικαιροποίησή του, τις προηγούμενες εβδομάδες, ακολούθησε η έκδοση ΦΕΚ για υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων στις περιοχές που εντάχθηκαν στο «κόκκινο».

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τις περιοχές που εντάχθηκαν σήμερα στο επίπεδο 4.

Επίπεδο 4 – Κόκκινο
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, για τις περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο», προβλέπεται «μίνι-lockdown» με τα παρακάτω μέτρα να τίθενται σε ισχύ:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί
Για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» προβλέπονται παρακάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών
Λύματα: Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου σε εννέα πόλεις

Όπως έγραφε η «Κ» σήμερα, αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ειδικότερα, η ανάλυση από το Δίκτυο των αστικών λυμάτων σε 12 πόλεις της Ελλάδας κατέδειξε αυξητικές τάσεις της επιδημίας σε εννέα από αυτές.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στον Βόλο και +42% στα Ιωάννινα έως +166% και +198% σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ σε Αττική και Λάρισα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 58% και 62%, αντίστοιχα. Οριακές ήταν οι αυξήσεις σε Θεσσαλονίκη (+18%), Ηράκλειο (+18%) και Αγιο Νικόλαο (+17%).

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου