Αθλητικά

Ποδηλατικό φεστιβάλ από τον Ροδήλιο

Ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν σήμερα αγώνες δρόμου Criterium και Πίστας, με την επωνυμία «ΡΟΔΟΣ Mini Cup – Junior Festival» για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες στο «Parking ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που βρίσκεται στο 6o χλμ. της ΕΟ Ρόδου – Λίνδου.

Παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούν το πρωτοποριακό «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών events, η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Παμπαίδες – Παγκορασίδες, και Μίνι (μικρά – μεγάλα). Η πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –ΣΤΟΧΟΥΣ για παιδιά (ανοικτή συμμετοχή), που αγαπούν το ποδήλατο, ηλικίας από 6 ως και 15 ετών. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικός προορισμός και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα εκκίνησης:
10.30πμ – Μίνι Μικρά, αγώνας Criterium 4,2χλμ. (10 στροφές)
11.00πμ – Μίνι Μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)
11.30πμ – Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)
12.00μμ – Παγκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Κυκλική των 420 μέτρων, εντός του «Πάρκινγκ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στο 6ο χλμ της ΕΟ Ρόδου – Λίνδου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:
Από 9.30πμ. στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού. Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Θα διεξαχθεί στις 10:10πμ στο χώρο της εκκίνησης και η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την ποδηλασία Δρόμου.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ – ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)
Στις κατηγορίες, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις. Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία.
Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)
ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (3) γύρους. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης. Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα).
Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

ΕΠΑΘΛΑ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο – 5ο – 6ο δίπλωμα. Σε όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί -αναμνηστικό δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:
Ιατρός και εθελοντές Σαμαρείτες θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Σταμάτης Παπανικόλας (Κριτής ΕΟΠ)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Παπασταματάκης Ιωάννης τηλ.6944633636

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου