Ειδήσεις

«Τσουνάμι» λουκέτων και απολύσεων σε τουρισμό, εμπόριο κι εστίαση

Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές που διαγράφονται για την οικονομία, καθώς νευραλγικοί τομείς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Οικονομολόγοι και εκπρόσωποι των κλάδων που πλήττονται, εκτιμούν ότι στην αγορά έρχεται τσουνάμι με χιλιάδες λουκέτα.

Η οικονομία βρίσκεται σε κινούμενη άμμο καθώς τα μηνύματα από τον τουρισμό, την εστίαση, και το λιανικό εμπόριο φανερώνουν πως η ύφεση θα είναι ισχυρότερη από τις προβλέψεις με κυβερνητικά στελέχη και αναλυτές να ανεβάζουν τον πήχη και πάνω από 10%.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας ο τουρισμός που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα γρανάζια της οικονομίας βρίσκεται στο κόκκινο.

Πτώση του τζίρου 50% – Έχουν ανοιξει οι μισές επιχειρήσεις

Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας αποτυπώνεται στα στοιχεία του προυπολογισμού καθλώς τα κρατικά έσοδα για το πρώτο 7μηνο ανήλθαν στα 23,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,2 δισ. ευρώ έναντι.

Το λιανεμπόριο και οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στη δίνη των λουκέτων. Νευραλγικοί κλάδοι όπως η εστίαση έχουν δει τον τζίρο τους να συρρικνώνεται δραματικά.

Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος κρίνεται ως κρίσιμος μήνας καθώς θα υπάρχει πια ξεκαθαρη εικόνα για το εύρος του πλήγματος που δέχθηκαν κρίσιμοι κλάδοι της οικονμίας κλάδους, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ύφεση της τάξεως του 15%.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου