Τοπικές Ειδήσεις

Τα Ροδιτόπουλα είχαν και φέτος πολλές και σημαντικές επιτυχίες!

Τελείωσε χθες η αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούσαν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020.
Η φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του Covid-19, της κοινωνικής απομόνωσης, της αναστολής λειτουργίας των σχολείων ήταν ίσως μία από τις πιο δυσκολότερες για τους υποψηφίους. Ωστόσο οι μαθητές δεν το έβαλαν κάτω, δούλεψαν, παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο τους και τα κατάφεραν. Για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές της Ρόδου σκόραραν ψηλά!
«Είχαμε πολλές και σημαντικές επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Για άλλη μία χρονιά οι μαθητές από τα Δωδεκάνησα, διακρίθηκαν ιδιαιτέρως. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Όσοι δεν πέτυχαν αυτή τη φορά το στόχο τους, δεν πρέπει να το βάζουν κάτω! Έχουν μπροστά τους πολλές ευκαιρίες να ξαναπροσπαθήσουν και να τα καταφέρουν», δήλωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Οι πρωταγωνιστές των πανελληνίων εξετάσεων, τα Ροδιτόπουλα, που πέτυχαν το στόχο τους, μιλούν στη «δ» για την επιτυχία τους και μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σωτήριος Αρφαράς
Ιατρική Αθηνών 19.450 μόρια
Τα αποτελέσματα της Παρασκευής επισφράγισαν την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Τώρα πια με βεβαιότητα αισθάνομαι τυχερός, χαρούμενος αλλά συνάμα και υπεύθυνος ως προς το λειτούργημα που καλούμαι να αναλάβω και να ασκήσω μελλοντικά. Μία νέα ζωή, μία περίοδος που όλοι αδημονούσαμε να δούμε να συμβαίνει ανοίγει τις πύλες της! Συγχαρητήρια σε όλους!

Κωνσταντίνος Καραμούζης
Ιατρική Αθηνών 19000 μόρια
Αγώνας, μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή αλλά κυρίως αγάπη για αυτό που θέλεις να πετύχεις σε οδηγούν πάντα στην κορυφή.

Ισμήνη Καταβενάκη
Διοικητικής Επιστήμης και
Τεχνολογίας-ΟΠΑ, 19.000 μόρια
Χαίρομαι που κατάφερα να περάσω στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Και αυτή η χαρά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω της δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς που περάσαμε εξαιτίας της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Εμμανουήλ Πηδιάκης
Ιατρική Θεσσαλονίκης
18.375 μόρια
Ο στόχος επετεύχθη (1η επιλογή) αν και ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Οι απαιτήσεις πολλές, η πίεση μεγάλη και ο ανταγωνισμός πολύ υψηλός ωστόσο με πίστη, επιμονή και υπομονή και πολύ διάβασμα κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το σχολείο μου και ιδιαίτερα τους καθηγητές που μου έκαναν φροντιστήριο γιατί ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας το οφείλω σε αυτούς! Εύχομαι καλή δύναμη στα παιδιά που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους ήδη για τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις!

Ζέτα Αντωνάτου
Ιατρική Αθηνών 18.800 μόρια

Το αποτέλεσμα με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη. Νιώθω πολύ όμορφα που κατάφερα να περάσω στη σχολή της πρώτης μου επιλογής, καθώς μάλιστα η επιτυχία αυτή ήρθε έπειτα από κόπους και προσπάθειες χρόνων. Ευχαριστώ από καρδιάς την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, διότι πίστεψαν σε ‘μένα. Με τη δική τους τη στήριξη και με την προσπάθεια που κατέβαλα, ένα μεγάλο μου όνειρο, ένας μεγάλος στόχος επετεύχθη!

Βάσια Καρατζαφέρη
Νομική Αθηνών 18.500 μόρια
Είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα, το οποίο ήρθε έπειτα από πολλή προσπάθεια και συστηματική δουλειά. Αισθάνομαι ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και τους γονείς μου, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Δέσποινα Μαρτάκη
Διοικητικής Επιστήμης και
Τεχνολογίας-ΟΠΑ, 18.400 μόρια
Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Νιώθω ότι ανταμείφθηκα για τους κόπους και τις θυσίες μου. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν και με στήριξαν, την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου. Τώρα αρχίζει μία νέα πορεία για την οποία ανυπομονώ!

Σήλεια Καντιδενού
Νομική Αθηνών 18.150 μόρια
Νιώθω μεγάλη χαρά για την πραγματοποίηση του πρώτου ονείρου ζωής, της εισαγωγής μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχίζω το νέο αυτό κεφάλαιο με νέα όνειρα και φιλοδοξίες.


Νικολέτα-Στεφανία Φώτη
Ψυχολογία ΕΚΠΑ 18.125 μόρια
Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που πέρασα στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τους κόπους, τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που μου συμπαραστάθηκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία…

Γιώργος Σαββέλος
Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, 18.000 μόρια
Χαίρομαι που κατάφερα να περάσω στη σχολή της πρώτης προτίμησής μου. Και η χαρά μου αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς μπήκα για δεύτερη φορά στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν και με στήριξαν, τους γονείς και την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου!

Ορνέλα Καλογερή
ΑΣΟΕΕ 17.975 μόρια
Η ΑΣΟΕΕ ήταν η πρώτη μου επιλογή και χαίρομαι που τα κατάφερα! Αισθάνομαι ότι έχω ανταμειφθεί για τους κόπους μου. Λίγο πριν το νέο μου ξεκίνημα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και τους φίλους για τη στήριξη!


Νικόλαος-Ιωάννης Μηνάς
Νομική Θεσσαλονίκης
17.950 μόρια
Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Το περίμενα και πλέον βεβαιώθηκα. Οι στόχοι μου εκπληρώθηκαν, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής!

Κωνσταντίνος Ραφαήλ Μάτσης
Νομική Θεσσαλονίκης 17925 μόρια

Η Νομική ήταν εξαρχής η πρώτη μου επιλογή. Με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα, όλοι οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια και το σχολείο για την συμπαράσταση που μου παρείχαν σε όλο αυτό τον αγώνα.

Ευγενία Μεταξάκη
Ιατρική Ηρακλείου 17.900 μόρια
Η αλήθεια είναι πως όταν είδα τη βαθμολογία μου απογοητεύθηκα και στενοχωρήθηκα, πιστεύοντας ότι δεν πετυχαίνω το στόχο μου. Στη συνέχεια είδα τα στατιστικά του υπουργείου και διαπίστωσα ότι και άλλοι μαθητές δεν τα καλά πήγαν στις πανελλήνιες όπως περίμεναν-ειδικά στο μάθημα της έκθεσης. Τελικά όλα πήγαν καλά, πέρασα στη σχολή που επιθυμούσα. Είμαι χαρούμενη και ευχαριστημένη και ανυπομονώ για το νέο αυτό ξεκίνημα.

Πάνος Σεχρεμέλης
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκη 17.525 μόρια
Χαίρομαι ιδιαίτερα που πέρασα στη σχολή της πρώτης μου προτίμησης. Οι στόχοι μου εκπληρώθηκαν και νιώθω ότι ανταμείφθηκα για τους κόπους μου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή επιτυχία σε όσους μπαίνουν τώρα στη διαδικασία προετοιμασίας των πανελληνίων εξετάσεων.

Ερτορούλ Ντογκούς
Μηχανολόγων Μηχανικών, Παν. Θεσσαλίας 17.500 μόρια
Αισθάνομαι χαρά και δικαίωση για το αποτέλεσμα. Οι κόποι και οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν και πλέον ξεκινά μία νέα πορεία.

Αντώνης Κωνσταντάκης
Πληροφορική Αθηνών 17.500 μόρια
Χαίρομαι που πέτυχα το στόχο μου έπειτα από σκληρή δουλειά και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά. Ευχαριστώ γονείς, καθηγητές και φίλους για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση.
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή δύναμη στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προετοιμασία για τις πανελλήνιες.

Βογιατζή Ιωάννα
Φυσικοθεραπείας Παν. Δυτικής Αττικής 17325 μόρια
Είμαι ευχαριστημένη που πέρασα εκεί που ήθελα. Οπότε όλη αυτή η περιπέτεια των πανελληνίων εξετάσεων έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους και τους καθηγητές μου για τη βοήθεια και τη στήριξη!

Άρης Κωσταδήμας
ΑΣΟΕΕ 16175 μόρια
Χαίρομαι για το αποτέλεσμα. Η ΑΣΟΕΕ ήταν η σχολή της βασικής μου προτίμησης. Όλα πήγαν καλά λοιπόν και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου, τους καθηγητές και τους φίλους για την πολύτιμη βοήθειά τους, τη στήριξη και την καθοδήγηση.

Μάνος Πρωτογεράκης
Ιατρικής Παν. Κρήτης
Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα κατάφερα σε έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα. Στηρίχτηκα αποκλειστικά στο σχολείο μου, το Ροδίων Παιδεία, και χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δασκάλους μου από την Α Δημοτικού ως και τη Γ Λυκείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Ζάχου , την κ. Σίνη, την κ. Δέμπελη , τον κ. Τσίννα και τον κ. Πρωτογεράκη που πίστεψαν σε μένα, ανέχτηκαν τις ιδιοτροπίες μου και δεν σταμάτησαν να με βοηθούν τόσο στα μαθήματα όσο και ψυχολογικά.

Ελένη Παπαθεοδωράκη
Οδοντιατρικής , ΕΚΠΑ
Είμαι πολύ χαρούμενη που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!


Γεωργία-Άννα Ιορδάνογλου
Οικονομικής Επιστήμης . Παν. Πειραιά
Αν θέλεις να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, άρχισε να την συνδέεις με στόχους. Ο πρώτος, επετεύχθη.
Καλή φοιτητική ζωή σε όλους.


Ιλιάνα Φίλη
Ψυχολογίας Παν. Κρήτης
Οι πανελλήνιες μπορεί να ήταν ένας δύσκολος δρόμος γεμάτος εμπόδια και δοκιμασίες, ήταν όμως ταυτόχρονα μια εμπειρία που μου προσέφερε πολύτιμα εφόδια για το μέλλον. Μπορώ με περηφάνια να πω ότι οι κόποι μου ανταμειφθηκαν καθώς πέτυχα τον στόχο μου και από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές και βοηθούς μου σε αυτή την πορεία αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς την στήριξη των οποίων το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο.


Κωνσταντίνος Ζαχαρίας
Ψυχολογίας Παν. Κρήτης
Μία ξεχωριστή χρονιά έλαβε τέλος.
Μετά από όλο αυτό το διάστημα, με τη σημαντική βοήθεια των καθηγητών και της οικογένειάς μου, μπορώ πλέον να κάνω, αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη φοιτητική ζωή.


Μαρία Λουλούδη
Νομικής ΔΠΘ
Η φετινή χρονιά αν και ήταν πολύ δύσκολη με βοήθησε να ανακαλύψω τα όριά μου και να πετύχω τους στόχους μου! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου, και όλους όσοι με στήριξαν καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειας μου.

Συγχαίρουν τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ

Συγχαρητήριο μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων:
«Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους, σήμερα έλαβε τέλος. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά που, με τις δικές τους δυνάμεις, με πίστη και αφοσίωση στον στόχο τους, σήμερα κάνουν ένα μεγάλο βήμα, για την κατάκτηση των ονείρων τους.
Το γεγονός ότι έδωσαν τις προσωπικές τους μάχες μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και με το αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον πιο έντονο από κάθε άλλη φορά, μεγιστοποιεί την αξία και το μέγεθος της επιτυχίας τους. Ήδη έχουν δείξει δείγματα γραφής. Απέδειξαν πολύ νωρίς ότι ξέρουν να εντοπίζουν την πρόκληση στις δυσκολίες, ότι δεν εγκαταλείπουν τους στόχους τους, ότι δεν φοβούνται, ότι πιστεύουν στο μέλλον και το διεκδικούν!
Αυτή ήταν μια πρώτη μάχη από τις πολλές που θα κληθούν να δώσουν στη ζωή τους για την εκπλήρωση των στόχων τους.
Το μέλλον ανήκει σ’ εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους κι όσο υπάρχουν όνειρα, δεν υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Το “κυνήγι” της επίτευξης των στόχων, μόνο κέρδος μπορεί να αφήσει κι ένα πλούτο εμπειριών που περνούν διαρκώς μέσα από νέους δρόμους, νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες και προκλήσεις.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι, μόλις ξεκίνησε!
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, να έχουν σ’ ολόκληρη τη διαδρομή της ζωής τους την τόλμη να πιστεύουν στα όνειρά τους και τη δύναμη να παλεύουν γι αυτά.

Ο Περιφερειάρχης
Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος»

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β.Καμπουράκη, για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων
Θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους της Ρόδου που πέτυχαν, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι η ανταμοιβή των κόπων τους και των θυσιών τους και ταυτόχρονα μια καινούργια αφετηρία νέων προσπαθειών για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον ενσαρκώνουν τις ελπίδες μας για το μέλλον του τόπου μας.
Για τα παιδιά που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή τη φορά, εύχομαι να συνεχίσουν με δύναμη και πείσμα να προσπαθούν για τους στόχους τους. Τίποτα στη ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε με μια προσπάθεια. Να μην ξεχνούν πως “ο επιμένων νικά!”. Θέλω επίσης να συγχαρώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς μας που στάθηκαν με αφοσίωση δίπλα στους μαθητές τους όπως και τους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν με αγάπη τις προσπάθειες των παιδιών τους, επιβεβαιώνοντας πως η οικογένεια είναι το ακλόνητο θεμέλιο της κοινωνίας μας.

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Η ανακοίνωση των βάσεων έδωσε τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που αντιμετώπισαν την πρώτη σημαντική δοκιμασία της ζωής τους, σε μια σχολική χρονιά που διεξήχθη υπό αντίξοες υγειονομικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας μας, στους μαθητές και στις μαθήτριες, και φυσικά στους γονείς που στήριξαν τον κόπο και την προσπάθεια των παιδιών τους.
Μια νέα σελίδα ξεκινά για εσάς που εκπληρώσατε το όνειρό σας και σας εύχομαι κάθε επόμενός σας στόχος να είναι άλλη μια επιτυχημένη και δημιουργική διαδρομή. Για εσάς που δεν καταφέρατε να αγγίξετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σας και η ζωή, για όσους δεν χάνουν την πίστη στον εαυτό τους, έχει πάντα φωτεινά μονοπάτια.
Δικό μας χρέος προς τη νέα γενιά είναι να στεκόμαστε δίπλα της, με σεβασμό και στήριξη στους προσωπικούς αγώνες και επιλογές, προσπαθώντας συνεχώς για ίσες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και εργασίας.
Θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους και όλες!

Βασίλης Υψηλάντης
Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για εσάς, έφτασε στο τέλος της. Ο αγώνας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.
Θα ήθελα λοιπόν να δώσω, στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή. Εξάλλου νικητής είναι αυτός που δεν παραιτείται ποτέ αλλά προσπαθεί Πάντα!
Τα αποτελέσματα στο Νομό Δωδεκανήσου απέδειξαν τη σοβαρή και υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στον τόπο μας.
Οι γονείς σας, οι καθηγητές σας, αλλά και όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που κάποια στιγμή, από όποια θέση κι αν βρεθούν, θα συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην ανάπτυξή του.
Χαρείτε λοιπόν την επιτυχία σας, ζήστε το όνειρό σας και περάστε ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια!
Θερμά συγχαρητήρια!”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου