Τοπικές Ειδήσεις

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Καρπάθου

“Εγώ ξέρω όμως ότι Ιστορία γράφουν όσοι σπάνε τους κανόνες. Και θα το τολμήσω”δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος στην τελετή ορκωμοσίας (21/08/2019 στις 11 : 00 π. μ. ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής , παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων, αυτοδιοικητικών αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου- Κάσου κ. κ.Αμβρόσιος

Στην ομιλία του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Νισύριος ανέφερε τα εξής:

“Σεβασμιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κυρία Έπαρχε Καρπάθου-Κάσου. Κύριε Δήμαρχε Καρπάθου. Κύριε Δήμαρχε Κάσου. Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών , λιμενικών και στρατιωτικών αρχών, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κυρίες και κύριοι του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Σε λίγες μέρες ξεκινά η καινούργια περίοδος ύστερα από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Δε θα ισχυρισθώ ότι είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνουμε. Δε θα ισχυρισθώ ότι έχουμε όλες τις λύσεις. Δε θα ισχυρισθώ ότι στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα κάνουμε παράδεισο το νησί μας.

Και δεν προτρέχω να το ισχυρισθώ γιατί όλα όσα είπαμε πρέπει να αποδεικνύονται ξεκάθαρα στο τέλος της εντολής που πήραμε τις εκλογές.

Θέλω όμως να ακουστούν από την πρώτη μέρα ξεκάθαρα λόγια:

1. Η παράταξή μου εκλέχθηκε με βάση ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό σκοπεύω να το υλοποιήσω στο σύνολό του.

2. Και οι άλλες παρατάξεις πρότειναν το δικό τους όραμα και πρόγραμμα. Δεσμεύομαι σήμερα ότι δεν υπάρχει δικό μας και δικό τους. Θα συζητήσουμε, θα μελετήσουμε, θα συναποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας.

.

3 Θα επιδιώξω την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση του Σώματος πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ακόμη και διοικητικού χαρακτήρα.

4. Το γραφείο μου θα είναι ανοικτό πάντοτε σε όλους τους συναδέλφους

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα νομίζω να σβήσουμε τα στραβά και τα δύσκολα που σε τελική ανάλυση μας διαιρούν και μας βαλτώνουν.

Ήρθε η ώρα να ανοίξει ο Δήμος τις πόρτες του στην κοινωνία και ο πολίτης να συμμετέχει στις αποφάσεις που τον αφορούν.

Η ψήφος και η εκλογή δεν δίνει το δικαίωμα να αποκλείουμε την κοινωνία, τους φορείς, τους συλλόγους, τα επαγγελματικά σωματεία από την ενημέρωση και τη συναπόφαση.

Ήρθε η ώρα η εκπρόσώπηση και η φωνή της παροικίας ιδιαίτερα των Καρπάθίων του εξωτερικού να ακούγεται έγκαιρα και έντονα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

.

Δεσμεύομαι σήμερα ότι θα συστήσω συμβουλευτικές επιτροπές από ειδικούς και όλους όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν το έργο του Δημάρχου , ώστε στο τέλος αυτής της πορείας να πετύχουμε το στόχο μας, να είμαστε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας και της Καρπάθου..

ίσως να ακούγονται όλα τα παραπάνω μεγαλεπήβολα και χωρίς περιεχόμενο ή ανεφάρμοστα.

Εγώ ξέρω όμως ότι Ιστορία γράφουν όσοι σπάνε τους κανόνες. Και θα το τολμήσω. “

Στον καθένα και τη καθεμιά από σας απομένει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι ή όχι.

Σας ευχαριστώ.”

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου