Τοπικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση του Βασ. Υψηλάντη για τις ανακοινώσεις του Υπ. Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε Κάρπαθο – Κάσο και σε άλλα νησιά

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις νησιωτικές πολιτικές και τα εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτική Μάνου Κουτουλάκη στην υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών παρέστη ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση της Δωδεκανήσου, για την οποία και ο Βουλευτής είχε κάνει σχετική αναφορά στην Βουλή , για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών στα νησιά μας σύμφωνα και με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα και ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, με νέο πλοίο Β´ Κατηγορίας το οποίο θα εκτελεί τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Το ένα από τα δρομολόγια θα εκτελεί τη γραμμή Πειραιά – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο σε 13 ώρες και τα άλλα δύο δρομολόγια τη γραμμή Πειραιά – Κρήτη – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο.

 

Η προκήρυξη θα εκδοθεί το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου και μέχρι τότε θα παραταθεί η υπάρχουσα δρομολογιακή γραμμή μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου