Ρεπορτάζ

Eπεσε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων και στα EΠAΛ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου σημειώθηκε πολύ μικρή συμμετοχή αφού από τους 10 υποψήφιους, προσήλθαν για να γράψουν μόνον οι 6 (4 απόντες).
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ιωάννης Καραμήτσας:
«Τα παιδιά ήρθαν νωρίς και έγραψαν γρήγορα αφού αυτά τα μαθήματα είναι τα τελευταία και δεν απαιτούσαν πάρα πολύ χρόνο για να γράψουν. Υπήρξε γενικά, μεγάλη αποχή στα ΕΠΑΛ –κάτι που θεωρήσαμε αναμενόμενο. Κάποιοι μαθητές αποθαρρύνθηκαν ίσως από τις συνθήκες της καραντίνας με την τηλε-εκπαίδευση κ.λπ. Όλη αυτή η κατάσταση με την καραντίνα, επηρέασε και ψυχολογικά τα παιδιά».

Παπαδομαρκάκης: 1859 υποψήφιοι από όλα τα Δωδεκάνησα
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης παρά τα προβλήματα και την παρατεταμένη καραντίνα, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις κύλησαν ομαλά στην περιοχή μας:
«Γενικότερα, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Όλα κύλησαν ομαλά. Δεν σημειώθηκε πρόβλημα είτε στην μετάδοση είτε κατά την διάρκεια των εξετάσεων.
Οι Δωδεκανήσιοι υποψήφιοι απέδειξαν γι ακόμη μια φορά την ωριμότητά τους.
Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σε όλη αυτή την προσπάθεια και παρά τις δυσκολίες, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις».
Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη, 29 Ιουνίου, μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Το μάθημα Αγγλικής Γλώσσας θα δώσουν οι υποψήφιοι στην Ρόδο στο 1ο Λύκειο Ρόδου και για τον υπόλοιπο Νομό Δωδεκανήσου, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο 2ο Λύκειο της Κω.
Ειδικότερα, την Τρίτη, 29/6, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Αγγλικά στις 10:00, την Τετάρτη, 30/6, στα Γερμανικά στις 08:30, την Πέμπτη, 1/7, στο Ελεύθερο Σχέδιο στις 08:30, την Παρασκευή, 2/7, στο Γραμμικό Σχέδιο στις 08:30, τη Δευτέρα, 5/7, στα Γαλλικά στις 08:30, την Τρίτη, 6/7, στα Ισπανικά στις 08:30, την Τετάρτη, 7/7, στα Ιταλικά στις 08:30, την Πέμπτη, 8/7 στην Αρμονία στις 08:30, την Παρασκευή, 9/7, στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων στις 16:30, το Σάββατο 10/7 στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση στις 12:30 και τη Δευτέρα, 12/7, στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία στις 08:30.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30,
μέχρι τις 09:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00
μέχρι τις 16:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 και
μέχρι τις 12:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30′ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 είναι μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου