Ειδήσεις

Αδ. Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας- Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

«Μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί.  Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30»,δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σημείωσε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

Πρώτον, σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και δεύτερον σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες. Τα καταστήματα που θα δέχονται, όπως διευκρίνισε, μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που ανακοινώθηκε χθες για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, «σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας».

Επίσης, αναφέρθηκε και σε σενάρια από τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου