Την προσεχή Δευτέρα 2 Ιουλίου αρχίζει το δεύτερο Training Basketball Camp της Ακαδημίας Καλύμνου, στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου του νησιού. Δύο από τους επίσημους προσκεκλημένους θα είναι ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Νίκος Κεραμέας, πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας Παίδων, Νέων και Εφήβων με τις οποίες κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σλοβενία 1999), χρυσό με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Λιθουανία 2002) και ασημένιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ισπανία 2007) και η Γιάννα Καπουσούζη, τέως διεθνής παίκτρια (78 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας και πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ) και νυν προπονήτρια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών του Ολυμπιακού θα επισκεφτούν το Camp το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου για να συνομιλήσουν, να συμβουλέψουν, να προπονήσουν και να αξιολογήσουν τους νεαρούς αθλητές…
ΝΙΚΟΣ ΚΕΡΑΜΕΑΣ
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αγωνίστηκε σαν αθλητής στον Άρη Θεσσαλονίκης και στη Μ.Ε.Ν.Τ. από το 1975 έως το 1985. Παράλληλα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα (1979) από τα τμήματα υποδομής του Άρη. Συνέχισε σαν προπονητής του Νέστορα (1981- 1987) και επέστρεψε σαν προπονητής στον Άρη (1987- 1994). Τις περιόδους 1995- 1996 και 1996- 1997 ήταν προπονητής της Μ.Ε.Ν.Τ. Από το 1998 μέχρι και το 2007 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής.
Συγχρόνως τα τελευταία 21 χρόνια, ήταν υπεύθυνος της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε έξι πανελλήνια πρωταθλήματα με τα τμήματα υποδομής Άρη και Νέστορα, τρεις παγκόσμιους σχολικούς τίτλους ως υπεύθυνος με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (1999 Ισραήλ, χρυσό), (2005 Πολωνία ασημένιο), (2009 Τουρκία, χάλκινο), Κύπελλο Ελλάδος με το ανδρικό του Άρη (1992), Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Άρη στο Τορίνο (1993).Με τις Εθνικές ομάδες κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σλοβενία 1999), ένα χρυσό με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Λιθουανία 2002) και ένα επίσης ασημένιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ισπανία 2007). Από το 2015 είναι υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού.
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗ
Είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ήταν αθλήτρια καλαθοσφαίρισης επί σειρά ετών στην Α1 εθνική κατηγορία και αγωνίστηκε στις ομάδες: Απόλλων Καλαμαριάς, Μέγας Αλέξανδρος, Άρης, Παγκράτι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, με διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Υπήρξε διεθνής με όλες τις ( ηλικιακές) εθνικές ομάδες της χώρας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Έχει διατελέσει προπονήτρια στα τμήματα υποδομών των ομάδων: Απόλλων Καλαμαριάς, Μέγας Αλέξανδρος και Άρης. Επίσης διετέλεσε προπονήτρια στις γυναικείες ομάδες του Αχιλλέα Τριανδρίας, του Ηφαίστου και στην GBA. Από το 2015 εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ