ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμελητήρια: Σε απολύσεις και αναστολή λειτουργίας τμημάτων έχουν προχωρήσει εταιρίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εργαζόμενος

Nα ανοί­ξουν αύριο οι τρά­πε­ζες

Σε απο­λύ­σεις και κλεί­σιμο τμη­μά­των των επι­χει­ρή­σεών τους προ­χώ­ρη­σαν ήδη από τη Δευτέρα κάποιες εται­ρείες όπως απο­κά­λυ­ψαν κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης τύπου οι τέσ­σε­ρις πρό­ε­δροι των Επαγ­γελ­μα­τι­κών και Βιο­τε­χνι­κών Επι­με­λη­τη­ρίων Αθήνας και Πειραιά.

Σύμφωνα με τα όσα υπο­στή­ρι­ξαν κάποιες μικρές επι­χει­ρή­σεις προ­χώ­ρη­σαν ήδη σε απο­λύ­σεις και ανα­στολή λει­τουρ­γίας κάποιων τμη­μά­των τους, ενώ κάποιες άλλες επέ­λε­ξαν να μην ανοί­ξουν σήμερα και να δώσουν ανα­γκα­στική άδεια στους υπαλ­λή­λους τους.

Οι ίδιοι επε­σή­μα­ναν ότι οι πρώτες ελλεί­ψεις είναι υπαρ­κτές και εντο­πί­ζο­νται στις εισα­γω­γι­κές εται­ρείες γιατί όπως ανέ­φε­ραν δεν μπορεί να γίνει καμία συναλ­λαγή με το εξω­τε­ρικό. Επίσης έκρου­σαν τον κώδωνα του κιν­δύ­νου για νέα λουκέτα, ήδη όπως είπαν από τις αρχές του έτους έχουν κλείσει 10.000 επι­χει­ρή­σεις, ενώ εκτί­μη­σαν ότι η πτώση στην αγορά αν συνε­χι­στούν οι τρα­πε­ζι­κοί περιο­ρι­σμοί θα ξεπε­ρά­σει το 70%.

Οι πρό­ε­δροι των εν λόγω προ­ε­δρείων ζήτησαν να ανοί­ξουν αύριο οι Τρά­πε­ζες και να αρθούν οι περιο­ρι­στι­κοί όροι προ­κει­μέ­νου να λει­τουρ­γή­σει η αγορά, να πλη­ρω­θούν οι εργα­ζό­με­νοι, οι προ­μη­θευ­τές και οι υπο­χρε­ώ­σεις προς την εφορία και τα ασφα­λι­στικά ταμεία.

Στην κοινή επι­στολή τους προς τον πρω­θυ­πουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σημειώ­νουν μεταξύ των άλλων: “για μας αξιο­πρέ­πεια σημαί­νει, οι προ­μη­θευ­τές μας να μην ζητούν προ­κα­τα­βο­λική πληρωμή και οι πελάτες μας να μην μας ρωτούν αν θα είμαστε ικανοί να υλο­ποι­ή­σουμε την παραγ­γε­λία τους. Για να έχουμε όμως τη δυνα­τό­τητα να λει­τουρ­γούμε αξιο­πρε­πώς, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρ­χουμε ως κράτος, ως κοι­νω­νία, ως επι­χει­ρη­μα­τίες. Και όλα αυτά τίθε­νται εν αμφι­βόλω τις τελευ­ταίες ημέρες.”

Οι ίδιοι κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης τόνισαν την ανάγκη για εθνική στρα­τη­γική, σημεί­ω­σαν ότι το μείζον δεν είναι το δημο­ψή­φι­σμα, αλλά η ανα­διάρ­θρωση του χρέους και ένα πρό­γραμμα που να μπορεί να το αντέξει ο επι­χει­ρη­μα­τι­κός κόσμος και η κοι­νω­νία.

euro2day.gr/

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.