Ρεπορτάζ

Προσδιορίστηκε η αίτηση αναίρεσης του πρώην προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου

Για την 19η Οκτωβρίου 2021 προσδιορίστηκε από το Στ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου η εξέταση της αίτησης για την αναίρεση της υπ’ αρίθμ. 169/2020 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου του πρώην προϊστάμενου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Είχε συγκεκριμένα καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατά 10 μήνες αφού τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο κατηγορούμενος φέρεται την 4-9-2014, ενώ ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση οδικών έργων της νήσου Ρόδου να παρέλειψε να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο η Σταματία Δημητρά του Στέργου, ηλικίας 32 ετών.
Ειδικότερα, η ανωτέρω οδηγός κινούμενη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ρόδο, με κατεύθυνση από το Κορακόνερο προς την πόλη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της και εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα αρχικά να προσκρούσει και να κάμψει μεταλλικό σωλήνα σήματος, να εξέλθει του οδοστρώματος, να διανύσει τροχιά και να προσκρούσει σε τοιχίο – εξώστη οικίας, με συνέπεια την πτώση του οχήματος της στο διάκενο μεταξύ οδοστρώματος και της παρακείμενης οικίας, όπου η ίδια καταπλακώθηκε από αυτό και τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ ο θάνατος της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα είχε αποτραπεί αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει εγκαίρως τα προσήκοντα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει στην οδό σύστημα αναχαίτισης οχημάτων, να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους αυτών, να παραγγέλλει σε αρμόδια συνεργεία την αντικατάσταση τους σε περίπτωση κακοτεχνιών ή βλαβών, να διαπιστώνει την αποκατάσταση τους αλλά και να παραγγέλλει την εξ υπαρχής τοποθέτηση τους σε περίπτωση οριστικής έλλειψης αυτών, όπως στο σημείο του θανάσιμου τροχαίου ατυχήματος, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι της Ρόδου κκ Κ. Σαρής και Στ. Κιουρτζής και ο δικηγόρος Αθηνών κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου