Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε η δίκη Ροδίτη που παρίστανε τον δικηγόρο σε Αλβανούς

Αναβλήθηκε χθες για την 18η Ιανουαρίου 2022 η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για τις πράξεις της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση (ενόψει μετατροπής της αρχικής διώξεως με τον νέο ποινικό κώδικα σε πλημμέλημα), της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της υπεξαγωγής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης της δικηγορίας κατ’ εξακολούθηση έναν 58χρονο κάτοικο Πεταλούδων.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στην υπόθεση κατηγορούμενη ήταν και γνωστή ηθοποιός, που με την ιδιότητά της ως δικηγόρου, κατηγορήθηκε ότι παρείχε απλή συνδρομή στον 58χρονο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου την απήλλαξε καθώς φέρεται να ήταν κι εκείνη θύμα.
Ο 58χρονος φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 17 Αλβανούς υπηκόους, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία τους να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα στην Ελλάδα.
Χθες στο ακροατήριο του δικαστηρίου συγκεντρώθηκε πλήθος μαρτύρων ενώ δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλε η δικηγόρος κ Μαρία Κρικοπούλου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αιτήθηκε την αναβολή καθώς ο κατηγορούμενος απουσιάζει στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο 58χρονος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, προσποιούμενος τον δικηγόρο, με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, εξαπατούσε συστηματικά Αλβανούς, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι θύματά του είναι 17 αλλοδαποί στην διετία 2015-2016.
Του αποδίδεται ειδικότερα πως τους έπεισε ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και ότι έχει τη δυνατότητα έναντι αμοιβής να διεκπεραιώσει τις νόμιμες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν έγγραφα διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα.
Η συνολική ζημία που προξένησε στα φερόμενα ως θύματά του, υπολογίστηκε στα 39.400 ευρώ.
Του αποδίδεται επιπλέον ότι κατήρτισε 2 πλαστά έγγραφα και έκανε χρήση αυτών και συγκεκριμένα “αποδείξεις παραλαβής αιτήματος” στις οποίες είχε θέσει εθνόσημο που φέρουν δημόσια έγγραφα. Τέλος του αποδίδεται ότι υπεξήγαγε τα διαβατήρια 5 Αλβανών υπηκόων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου