Από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ Φώτη Νικολόπουλο και τον Διοικητή Τροχαίας Ρόδου κ. Γεώργιο Στέργου, στα πλαίσια της εκστρατείας για την χρήση του προστατευτικού κράνους «Η Ρόδος φοράει το Κράνος της» και η οποία εντάσσεται στα 10 Χρόνια δράσης 2004-2014 της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης , 28 Μαΐου 2014, στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.
ΟΙ κ. Νικολόπουλος Φώτης, Αστυνομικός Διευθυντής Δωδ/σου και ο Διοικητής Τροχαίας Ρόδου κ. Γεώργιο Στέργου, επαναβεβαίωσαν τη διαχρονική στήριξη τους στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Τέθηκαν οι στόχοι, της εκστρατείας προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι χρήστες των δικύκλων για την σπουδαιότητα της χρήσης του προστατευτικού κράνους.

Οι στόχοι της εκστρατείας « Η Ρόδος φοράει το Κράνος της»
• Θα δοθεί συνέντευξη τύπου όλων των συνεργαζόμενων φορέων, στις 10 Ιουνίου 2014, όπου θα προβληθεί το ΣΠΟΤ, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Μιχάλη Κουντούρη, αντλώντας στοιχεία της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ρόδου, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο έτος πολιτισμού 2014 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Έτος Πολιτισμού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα δράσεων για την οδική συμπεριφορά, Στόχος είναι, πέραν της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων, να αναδειχθεί το θέμα της οδικής ασφαλείας ως μια σημαντική συνιστώσα του πολιτισμού μας.

• Θα δοθεί το ΣΠΟΤ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Ρόδου.
• Θα δημιουργηθούν ομάδες ενημερώσεις των πολιτών με την παρουσία της Τροχαίας Ρόδου σε διάφορα σημεία της Ρόδου, προκειμένου να καλύψουμε το ένα μήνα ενημέρωσης των χρηστών των δικύκλων και θα επιδιώξουμε να έχουμε συζήτηση μαζί τους.
• Θα σταλεί έγγραφο στους φορείς, σχετικά με την εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν, ποιος ο σκοπός μας και ο στόχος μας και παράλληλα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να ακολουθούν την εργατική νομοθεσία όταν χρησιμοποιούν δικυκλιστές στις επιχειρήσεις πχ delivery, ACS κλπ και όχι μόνο.

• Θα ζητηθεί από όλους τους δημοσιογράφους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, να υιοθετήσουν το μότο « Η Ρόδος φοράει το Κράνος της- Το Κράνος Σώζει ΖΩΕΣ»
• Απονομή ειδικού βραβείου στον δημοσιογραφικό κόσμο της Ρόδου για την υποστήριξη τους στην εκστρατεία της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για την σπουδαιότητα της χρήσης του προστατευτικού κράνους.
• Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν σχετικές ενημερωτικές ομιλίες στους καθηγητές, στους φοιτητές και στους μαθητές.

• Μετά την παρέλευση του ενός μηνός από την αρχή της εκστρατείας στις 10 Ιουνίου 2014, θα εφαρμοσθεί ο Κ.Ο.Κ και θα επιβάλλονται πρόστιμα όπως προβλέπει το άρθρο 12 παράγραφος 5 & 6 (επιβαλλόμενο πρόστιμο 350€, αφαίρεση αδείας 10 ημερών και βαθμοί ποινής 5). Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν το κράνος τους όταν οδηγούν ακόμη και όταν είναι στο κέντρο της πόλης.
• Εφαρμογή του Κ.Ο.Κ σε όλους ακόμη και στους επώνυμους όπως συνήθως λέγετε
• Εφαρμογή του Κ.Ο.Κ ακόμη και εν κινήσει, όπου ο τροχονόμος θα σταματά τον οδηγό του δικύκλου.
• Εφαρμογή του Κ.Ο.Κ, χωρίς καμιά ανοχή.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στοχεύει μέσα από την εκστρατεία να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλες τους χρήστες των δικύκλων για την σπουδαιότητα του προστατευτικού κράνους.

Φίλοι μοτοσικλετιστές πάντοτε να φοράτε το προστατευτικό κράνος σας.
Οι βλάβες που υφίστανται οι μοτοσικλετιστές σε περίπτωση σύγκρουσης, εκτροπής ή ανατροπής είναι κατά κύριο λόγο οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδηγούν σε θάνατο, είτε σε μόνιμη αναπηρία με ανεπανόρθωτες συνέπειες.
Το προστατευτικό κράνος μειώνει κατά 70% τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατά 40% τους θανάτους.
Το κράνος παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία στους δικυκλιστές, οι οποίο είναι άμεσα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Οι μοτοσικλετιστές είναι τόσο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι όσο και οι πεζοί, διατρέχουν όμως μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνται.

Κράνος πρέπει να φορούν και οι συνεπιβάτες.
Τα κράνη είναι ασφαλή για χρήση όταν είναι εγκεκριμένα με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, σε καλή κατάσταση, με το λουράκι δεμένο και το προστατευτικό κάλυμμα (ζελατίνα) καθαρό.

Κάθε χρόνο, δεκάδες μοτοσικλετιστές χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα όπου το ΚΡΑΝΟΣ θα τους έσωζε.

ΣΚΕΨΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗ : Μην αφήνεις το πιο σημαντικό μέρος του σώματός σου απροστάτευτο και εκτεθειμένο.
Η Ανθρώπινη ΖΩΗ είναι ανεκτίμητη….
Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην αλλαγή παιδείας οδικής ασφάλειας….

Ένα σχόλιο στο Η Ρόδος φοράει το κράνος της

  1. Avatar Ο/Η ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ λέει:

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΥΘΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΘΥΤΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΘΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΛΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3ΟΟ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΑΝ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟ ΚΑΘΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΣΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ 50 100 – 200.000 ΕΥΡΩ ΑΜΦΙΒΛΑΩ. ΣΕ 5 ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ. ΑΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΗ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΝΗ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΦΥΛΑΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ