Ειδήσεις

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια δίδεται όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην αγωγή των πολιτών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς καθώς η σωστή ενημέρωση χαρακτηρίζεται ως ο σημαντικότερος παράγοντας πρόληψης. Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του προβλήματος και την ανάγκη παρέμβασης στις μικρές ηλικίες, η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου πραγματοποιεί μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάρκο Α. Παπανδρέου (Σαν Φραγκίσκο).

Κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014, μαθητές του 10ου Δημοτικού Ρόδου, των Δημοτικών σχολείων Πυλώνας, Παστίδας, Καλυθιών και Μαριτσών και του Νηπιαγωγείου Μεσαιωνικής Πόλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δίωρα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, με θεωρητικό και βιωματικό σκέλος από εξειδικευμένο στέλεχος της Διεύθυνσης.

Μέσα από το θεωρητικό μέρος, τα παιδιά διδάχθηκαν βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη σωστή χρήση των διαβάσεων και των πεζοδρομίων, την κατηγοριοποίηση των δρόμων, το ρόλο και τις υποδείξεις του τροχονόμου, τον κατάλληλο τρόπο επιβίβασης σε μηχανάκια και αυτοκίνητα και τους κανόνες που συνοδεύουν τη χρήση ποδηλάτου.

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος του προγράμματος, οι μαθητές, περιηγούμενοι στο πάρκο, είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής τόσο από τη θέση του πεζού όσο και από εκείνη του οδηγού. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά συμπλήρωσαν το τεστ αξιολόγησης προκειμένου να διαπιστωθούν οι γνώσεις που αποκόμισαν και να λάβουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου