Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.

Την εκτίμηση αυτή έκανε στη «δ», ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης και εξήγησε πως προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθούν όσες αδειοδοτήσεις υπολείπονται για την κατασκευή του έργου.

«Στην παρούσα φάση θα υποβληθούν οι μελέτες από τον ανάδοχο στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου. Έτσι η έγκριση δόμησης, που μας έχει ήδη χορηγηθεί, θα μετατραπεί σε άδεια δόμησης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.
Να σημειωθεί πως προχθές δόθηκε και η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την κατασκευή του έργου.
«Δόθηκε και η έγκριση από το ΚΑΣ. Τώρα τελούμε σε αναμονή για να δοθούν και οι υπόλοιπες αδειοδοτήσεις», δήλωσε ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ και πρόσθεσε πως είναι θέμα χρόνου να εγκριθεί και η ειδική μελέτη για την απόδοση των χωμάτων εκσκαφής από το ΥΠΕΚΑ.

«Πιστεύω πως μέσα σε μια με δυο εβδομάδες θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή του μεγάλου έργου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.
Με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου θα έρθει στη Ρόδο κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ.
«Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για την έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος που υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης θα έρθουν στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.

Αφού θα έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις η διοίκηση της ΔΕΗ θεωρεί πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με περισσότερα επιχειρήματα την προσφυγή που έχει κατατεθεί από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Κατταβιάς στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υπενθυμίζεται πως η προσφυγή κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και θα εξεταστεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Ομιλώντας για το θέμα αυτό τόσο ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης όσο και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσαν πως δεν μπορεί να μπλοκάρει το έργο εξαιτίας της προσφυγής γιατί έχει εκδοθεί ήδη η οικοδομική άδεια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ