Ειδήσεις

Τι ισχύει για τα tests που πρέπει να κάνει το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων

Τη διενέργεια τεστ στο σύνολο του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα προβλέπουν τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενόψει της επίσημης πρεμιέρας του ελληνικού τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των τουριστικών καταλυμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με rapid test ή αυτοδιαγνωστικά (self-test) για τη νόσο COVID-19.

Η υποχρέωση για διενέργεια rapid test ή self test COVID-19 ισχύει και για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν νοσήσει από τη συγκεκριμένη λοίμωξη.

Εκπαίδευση για την τήρηση των πρωτοκόλλων
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Τουρισμού, είναι υποχρεωτική η εκ νέου εκπαίδευση των συντονιστών των τουριστικών καταλυμάτων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση των συντονιστών πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.healthfirsttourism.gr/ για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στη συνέχεια οι συντονιστές των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των κάμπινγκ κα πρέπει να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό έως τις 30.6.2021. Οι συντονιστές των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί οι ίδιοι και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους έως τις 15.6.2021.

Για την εκπαίδευση του συντονιστή δεν εκδίδεται κάποια βεβαίωση, αλλά απαιτείται να υπάρχουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος, πλην των κάμπινγκ, ότι εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στην τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου, ενώ η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική.

Πηγή  tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου