Ειδήσεις

Άγιο Φως: Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους φτάνει το Σάββατο από το Ιεροσόλυμα

Με μια λιτή τελετή και χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές το Αγιο Φως θα έρθει με την προσήκουσα ταπεινότητα, επικαλούμενες τις ρυθμίσεις που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού.

Με λίγα λόγια στην άφιξη του Αγίου Φωτός δεν θα υπάρχουν μπάντες, αγήματα και άλλες υπερβολές του παρελθόντος, ενώ θα το υποδεχθούν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Φυσικά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις Εκκλησίες και μάλιστα εγκαίρως, αφού η Ανάσταση όπως είναι γνωστό θα γίνει νωρίτερα, δηλαδή στις 9 η ώρα.

Πώς θα γίνει η άφιξη του Αγίου Φωτός
“Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως, είπε στο Μέγκα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. Οι Ισραηλινές Αρχές μάς έλεγαν αρχικά ότι δεν θα μπορούσαμε και φέτος να πάμε και ότι θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να παραλάβει το Άγιο Φως. Φέτος, με την επιθυμία του πρωθυπουργού μας και με τις πιέσεις τις δικές μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν. Ετσι, λόγω του θερμικού μου ρόλου θα πάω εκεί” σημείωσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμα ότι “θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω σε όλο το τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Θα ξεκινήσω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω”.

Το Αγιο Φως θα πάει παντού
Πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. “Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις” είπε ο Κώστας Βλάσης.

Η Ανάσταση σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, “θα γίνει στις 9. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικονομικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιο Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας”, τόνισε ακόμα ο κ. Βλάσης.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου